lördag 21 september 2013

Bjäsäter

Ett sällsynt inhopp i bloglandia, vet ju att det finns ett par stycken bloggvänner som saknar mina inlägg, så det här kan väl ses som ett exklusivt inlägg för dem, alla Ni andra som är här och spanar på alla inlägg, men aldrig skriver någon kommentar får väl roa Er bäst Ni kan!
Har varit på en fantastisk plats idag som heter Bjäsäter, ja jag har varit där förr men inte på "Kvarndagen", då det är aktivitet med både det ena och det andra, allt visas då som det gjordes förr i tiden.
Ja, jag tror att det alltid görs mycket som förr i den här byn, verkar var en plats där tiden till stor del stått still, Ni som känner mej genom bloggen förstår ju att jag älskat den här dagen, är nog född fel århundrade, kanske därför jag inte riktigt trivs i alla sammanhang, men det är jag så van vid och så finner jag då dessa oaser som skänker mej så enormt mycket positiv energi!
Här kärnas det smör på gammalt sätt, vi fick bl.a se lite olika sätt som man tog hand om säden på förr, slitit var det säkert, men samtidigt så tror jag att man höll ihop och hjälpte varandra i alla fall när man bodde i en sådan liten by.
Går att läsa lite till här om någon är intresserad!Fjällresan var toppenfin, men lite väl varmt för vandring ;)
 Fotade inte så mycket, men kanske det kommer bilder vid något tillfälle, den som lever får se!
Ha det så gott!
annette
 
Synd Anki att Du var upptagen av andra trevligheter idag, tror Du hade trivts här!

6 kommentarer:

Della sa...

Vad kul att få se lite fler bilder utöver de jag såg för en stund sedan på det andra stället. Du verkar ha haft en bra dag. :)

Anki sa...

Tack för ditt inhopp här... blir alltid lika glad när jag ser att du uppdaterat :) Som alltid fantastiska bilder!
Vilket slit det var då på den tiden... bra med sån´t här som visar och påminner om svunna tider.
Tack för erbjudandet att följa med... det här är verkligen helt i min smak! Så synd att jag inte kunde, men jag hade också en väldigt fin dag :)
Dina tankar och din känsla av att vara född i fel tid, så känner jag ofta...
Kollar ju in dina bilder på instagram också - torpen i Rejmyretrakten... jag följer gärna med dit någon gång :)
Hade gärna hängt på till svampskogen idag, men får matgäster till lunch. Helgerna är minst en dag för kort... åtminstone den här tiden på året :)
Ha det gott... njut av dagen!
Kram

Elisabeth Källblad sa...

Hej Vännen!
Den näst sista bilden säger allt. Den är underbar! Så perfekt fångad, men varför all den här HDR-känslan?

Kramar i massor
Elisabeth

Agneta and David sa...

Fina, Fina bilder.
Innan vi flyttade tillbaks till Kalifornien bodde vi I Ryssmöllan ute på Kullabygden i Skåne. En fantastiskt fint renoverad gammal kvarn som blivit bostad. Två gånger om året körde byföreningar igång alla de möllor som fortfarande fungerade i bygden. Som Sofia Möllan i Viken t.ex. Alltid skoj att uppleva. Inte en mölla var den andra lik! Tänk att ha byggt dom för 200 nånting år sen?

Paula i pörtet sa...

Heeej! Jag tillhör saknarna, det vet du! Därför tackar jag för det exklusiva inlägget och kan berätta att jag minns tidigare gånger du besökt denna plats. Tänk om man någon gång på dessa förevisningsdagar kunde få se några ungdomar som med liv och lust deltog i sysslorna? Hur ska det gå när gamlingarna faller ifrån! Någon måste ju lära upp nästa generation!
Och tack för renrumporna, dom är lika söta som rådjursrumpor!
Ha en fin vecka och om du vill tar jag mer än gärna emot svampvatten från ovan, här är ökentorrt i skogarna!
Kramen

BrittMarie sa...

Åh, vad jag gillar det gamla paret som hjälps åt med att kärna smör, eller vad de nu gör. Mannen tittar så snällt på sin fru och vill hjälpa till ser det ut som. Deras händer kommer fram så fint, och man kan se att de arbetat en del med dem. Byn ser väldigt mysig ut!
Kram