onsdag 26 juni 2013

Bråvalla Festival

Tog en promenad på eftermiddagen idag,en kamera fanns med kunde ju hitta något att knäppa;)
Tänkte då inte på att Bråvalla Musikfestival startar imorgon, festivalbesökare är nog ett luttrat folk, det hade regnat ca 3o mm under morgonen förmiddagen, och så är det strejk, inte en spårvagn går här sedan ett par dagar och det är ju navet i vår kommunala trafik, en av linjerna går nästan ända ut till festivalområdet, som ligger ca 5 km ut från city.
Man har väl lyckats dirigera om och öka ordinarie busslinjer som går förbi där, plus att arrangören lyckats hyra in något privat företag som hade lediga bussar, men det en bra bit ändå för besökarna att gå med packningen.
Var också tjockt med trafik i övrigt, dubbla filer som stod mer eller mindre still, den killen vars bil "kokade" var nog inte så populär kan jag tänka, blev totalstopp;)
Första året den här festivalen går av stapeln och det ser ut att gå mycket över förväntan, 40.000 besökare var önskemålet, nu har man lyckats ordna ytterligare platser, läste just att man nu i princip sålt även dessa så antalet besökare är nu uppe i 50.000!!
Det bor omkring 132 000- 133 000 invånare i vår kommun, så det blir mycket människor i omlopp nu några dagar, kul tycker jag, hoppas allt går bra och att inte minnena av regn och strul med trafiken är det som besökarna har kvar när det är över! 

Ha det så bra!

annette

4 kommentarer:

Viola sa...

Hoppas verkligen att det blir bättre väder för de tappra festivalfirarna, 50 000 en otrolig siffra :) ha de

Bonnfrua sa...

Tjejen med packning hade ju iaf gummistövlar på sig. Smart!

Önskar dig en fortsatt bra vecka och trevlig helg!

Bonnfrua

annette sa...

Var på coop och handlade idag, där köptes det gummistövlar på löpande band av unga festivaldeltagare, hänglås var också populärt, jag fick äran att visa dom rätt i affären.
Så trevliga så jag t.om skjutsade tre av dem en bit på vägen tillbaks!

Anki sa...

Ledsen för din skull... bra att du ändå beslutat dig för att åka till Skåne...
Några bilder fick du ju i alla fall... blir säkert kul på festivalen, men jag är ganska glad att jag "slipper"
Vi åkte hemifrån efter lunch idag... står nu vid en badplats utanför Karlstad och fortsätter till Dalsland i morgon... sen vet vi inte åt vilket håll det blir :)
Ha det gott!
Kram