söndag 5 maj 2013

Det finns mycket spännande i naturen nu

Finns så oerhört mycket spännande nu i naturen, lite små musöron på en del träd, anar blad av blommor som komma skall, och så finns det ju en massa mysiga "luddiga" grejor i en del buskar och träd.
Blåser som sjutton så att fota macro är ju egentligen ganska så dumt, fast spännande att se resultatet är det ju.
Flyttat hem igen till "fängelset", har ju lite att planera och fixa med inför resan till Portugal. 
 Hoppas det mesta är klart här till på fredag, har planterat blommor i balkonglådorna, smitit in i mitt garage under byggställningarna och ställt dom där, skulle gärna se att lådorna kunde stå på balkonggolvet när jag är borta, bli nog lite mörkt i garaget!
 
 
 
 


 
Hoppas Ni fått njuta av sol och ledighet under helgen, äntligen har jag kastat av mej långbyxorna och har nu i helgen bara haft trekvartlånga byxor, ljuvligt tycker jag;-))
Ha det gott!

annette

9 kommentarer:

Anki sa...

Visst är det härligt i naturen nu :) Sälgen är fantastisk - liksom vitsippan i förra inlägget (undrar var min kommentar tog vägen?)
Jobbigt så länge det pågår med renoveringen, men sen blir det fint!!
Ha det gott!

Paula i pörtet sa...

Hej, o lyllo dig som åker på semester! Men som du slitit så är det dig väl unnat!
Jag har lite roligt åt modet med trekvartsbyxor, på mig blir dom nämligen hellånga och det tycker jag är jättebra för då slipper jag fålla upp dem, hihi
De som är trekvartslånga även på mig vill jag helst inte använda eftersom jag går i skogen dagligen och då riskerar att få kryp som fästingar i större utsträckning än om jag skyddar benen helt.
Hoppas veckan går i rasande fart, vilken dag åker du?
Kramen

Bonnfrua sa...

Trekvartsbyxor! Hua, här har vinden varit så kalls så varma jackor och hellånga brallor har varit ett måste!

Men visst ser jag fram emot piratisarna....

Så skönt det låter med semester... ska jag säga som går hemma och drar med ett alldeles för lågt hb, och de andra världena som brukar "stå där under" är också lite väl låga, och det resulterar i en enorm trötthet. Men det ska väl vända det med, allt är ok och man har konstaterat att felet helt enkelt är att jag är kvinna...

Anki sa...

Läste just om skogsbranden... inte i närheten av oss - skönt! Vi bor 4 km från Vånga, vägen in vid prästgården före kyrkan...

AnnaKK sa...

Kan tänka mej att det är störigt när de håller på och bygger utanför fönsterna osv, men förhoppningsvis är de snart färdiga - och då blir det så fint så!!! :-)

Portugal låter också fint!!!

Här semestrar vi ju vanligtvis inte så långt borta, och i helgen kom husbilen fram och vi for iväg ett 10-tal mil söderut. :-)

BrittMarie sa...

Härligt att kunna plocka fram trekvartsbyxorna igen! Det gjorde jag också idag sedan jag kom hem från jobbet. Sedan var jag ute och sådde några frön. Hoppas de kommer upp, men man vet aldrig. Du får ha så trevligt i Portugal! Själv åker jag till Franz med familj några dagar snart. Det ska bli kul!
Kram

BrittMarie sa...

Ja just det, jag glömde skriva om knästrumporna fast jag hade faktiskt marinblå också. Hos oss fick allt biträdena sitta vid samma bord som oss men kan du tro: Vi har fortfarande ett bord där bara läkarna sitter :( Men när det är dax för lunch, då intar vi även det bordet :)

AnnaKK sa...

Idag har det varit snudd på sommar här. 22-23 grader. Mmmmmm! :-D Fast imorgon ska det visst bli regn - och kanske även åska... Så några trekvartsbyxor har jag faktiskt inte brytt mej om att plocka fram än. Men tids nog så! :-)

Innan i kväll fick jag mitt första bistick... :-I Ska nog inte vara fullt så nyfiken på dem i fortsättningen - men å andra sidan fick jag ingen reaktion att tala om, så då var det nog bara lite nyttigt!? ;-) Makens farfar (död sedan många år) hade mycket värk och så där, men påstod alltid att om han bara fick några bistick så blev det bättre. (Ursprungligen var det alltså han som var släktens biodlare).

Bonnfrua sa...

Inte bara piratisar kom fram idag utan även kortbyxorna!!!

Och ang blodvärden så hade jag faktiskt ingen aning om det du skrev att hb:t är det "sista" som sjunker av de däringa värdena man ser ibland. Ännu en ny kunskap!