måndag 22 april 2013

Testbilder Fujifilm Finepix X20

Kanske inte riktigt representativt urval av motiv för att testa en ny kompaktkamera, men det var det jag hann med i helgen!
Fotade helt utan att läst instruktionsboken, mest "pillat" och kollat i menyerna på kameran, tycker nog att det känns bra så här långt, finns en hel del kul grejor att använda, i bilden på båtarna som är lite mörk, har jag använt ett av många filter som finns att tillgå, i övrigt gillar jag att råfilerna går att redigera i Lightroom, vilket är det program jag använder för det mesta!
Det jag märkte om jag jämför med Nikon D90 är att bilderna var lite mer "brusiga", så det har jag åtgärdat, men det är egentligen den enda redigeringen jag gjort förutom att jag beskurit förstås!
Hoppas få lite mer tid att fota mer i helgen!Här regnar det ikväll, behövs visst säger de som förstår sig på sådant;)

Ha det gott!

annette

6 kommentarer:

Della sa...

Den verkar ju funka jättebra utan att du behöver läsa dig till någonting.

Anki sa...

Det ser ju väldigt bra ut! Tror att du kommer att bli nöjd med din lilla nya kamera :) Vitsipporna är helt underbara! Snart kommer de att visa sig i all sin prakt i form av stora doftande bestånd i lövskogen - ljuvligt!
Glans kalkbrott... har du varit där på våren när tätörten blommar? Kan nog vara dags för den nu. Förra året var vi där den 30 mars, men då var ju våren tidig. Jag har ett inlägg om det - länk finns via etiketterna på vänstersidan...

Jane sa...

Säger som de ovan - kameran verkar vara ett bra köp :)
Våren har nog kommit lite längre hos dig ... inga vitsippor här på långa vägar, endast tussilago! Kan förstå det ... iskalla vindar och nästan stormbyar ute då regn/snöväder drog förbi alldeles nyss. Blommorna kan dröja någon vecka till!
Nej, nu måste jag fortsätta med mitt skrivande av utvecklingsplaner och omdömen, pust! Snart klar, det ska bli skönt!

AnnaKK sa...

Det brukar inte vara så värst meningsfullt att jämföra bildkvalitet mellan systemkameror och kompaktkameror - men om inte systemkameran vinner, så kanske man har anledning att misstänka att man har ställt in den fel på nåt sätt alternativt inte har ett fullgott objektiv på! ;-)

Men hur som helst så är en bra kompaktkamera finemang att ha som komplement till en systemkamera, och den funktionen tror jag du kommer att bli mer än nöjd med ang ditt nyförvärv. :-Dannette sa...

Att jämföra äpplen med päron är inte så stor mening med Anna, men det är kul att testa olika motiv för att få en känsla för vad kameran klarar!

Paula i pörtet sa...

Hej, här går jag som en äggsjuk höna o väntar fortfarande på blåsippan som kommer före vitsippan tror jag. Utanför biblan finns ett ställe där de dyker upp, vi är många bybor nu som traskar iväg dit om dagarna, "ler"
Himla hårda vindar gör det oskönt ute, man skulle behöva ta sig in i skogens lä men det är för blött ännu.
Kramen