söndag 21 april 2013

Hej:)

 
Var ett tag sedan, skall bespara Er vad som hänt, men nu är jag hemma och har "sanerat" så det går att bo här under resten av renoveringen!
Tog lite ledigt både igår och idag då det varit två underbara dagar, hittade blåsippor igår, men dom har Ni väl avverkat för länge sedan, men kanske inte alla hittat vitsippor vilket jag gjorde idag!
Har ju inte tagit i en kamera på ett par, tre veckor inte heller varit ute i naturen så nu känns det som om våren sprungit ifrån mej, fast det kan den göra andra år också, för det går så otroligt fort när det väl blir lite värme.
Snö finns det kvar här och där, och så höll jag på att köra fast på en grusväg ute i Kolmården, nya bilen fick då visa vad den duger till;)
När jag väl kom loss fick jag backa tillbaks en dryg km för det gick inte att köra vidare, dröjer nog innan alla vägar är körbara. 


Nya kameran provade jag igår, skall kolla lite mer på bilderna, lite "styrigt" är det allt, men jag skall väl titta lite i instruktionsboken också, för det finns en hel del finesser som nog är bra att lära mer om, bilder kanske kommer!
Skall försöka hinna runt till Er andra ikväll, annars blir det i veckan!
Ha det gott!
annette

8 kommentarer:

Della sa...

Så vackra bilder. Jag såg faktiskt mina första blåsippor idag... Ligger lite efter tydligen. :)
Ska bli spännande vad du tycker om nya kameran när du har pillat vidare med den lite. Är nyfiken.

Paula i pörtet sa...

Vad roligt att höra ifrån dig, har kikat in lite ibland o kollat läget. Jag har inte sett en endaste sippa jag, varken vit eller blå! Vi var till gamla pörtet idag där det blommade blåsippor under syrenbuskarna men eftersom ingen skött om tomten och trädgården sedan vi flyttade för många år sedan så kunde jag inte hitta tillstymmelse till några vårblommor där.
Spännande att lära sig en ny kamera, Ha en fin vecka /Kramen
P.S. Vi har som tradition att varje vår köra fast bilen i någon leråker, vi tänkte bryta mönstret i år!

BrittMarie sa...

Välkommen tillbaka! Jag förstår nog att du flyr fältet när det droppar vatten i huvudet på dig. Hoppas du får det fint nu då! Jättefina bilder på vitsippor och blåsippan!
Kram

Jane sa...

Välkommen tillbaka! Vilka fina sippor du hittat. Så långt har inte våren kommit här, tussilagon har precis börjat blomma. Bladknopparna på träden har blivit riktigt stora redan så resten av vårblommorna kommer nog blomma över på ett par dagar. Tur om man hinner med ....
Kom tyvärr inte iväg på trädgårdsmässan i Stockholm, får ta den nästa år istället. Har verkligen haft fullt upp ( fortfarande ... ) med möten hit och dit, samtal på jobbet och en massa annat. Har inte haft tid att sitta vid datorn direkt, bara med jobbrelaterade grejor!
Ha det bra!

Pysselfarmor sa...

Nu ääääääääääääär det våååååååår!
tjohoooooooooooo!

Anki sa...

Leriga, mjuka grusvägar... ja det känns igen.
Så underbara bilder på sipporna - både blå och vita... man blir alldeles lycklig av dem :)
Första vitsipporna hittade jag också igår och vårlök... och vårfryle...
Kul att du fått nya bilen och att du provat nya kameran - det blir mycket nytt att vänja sig vid.

Ragnvi sa...

Morning mitt allt det vita! Tur det är sippor och inte snö! Jag såg mina första vita igår men kom inte åt att fota dom...men i blåsippsbacken var jag o fotade!
På tal om blå...ser när jag läser ikapp hos dig att jag inköpt lika dammsugare som du har...fast en blå...min slang delade sig i tre på den förra gulafaran!
Men jisses! Vakna med vatten i ansiktet...från taket! Hemska tanke!
Kramen!
Ragnvi

AnnaKK sa...

Åh, vilka härliga sipp-bilder!! Underbara!!! :-D

Såg igårkväll att det har slagit ut en och annan vitsippa i "vildmarken" bakom vårt hus, så om solen behagar titta fram nångång idag kanske jag testar om de är lika fotogeniska som dem du hittade! :-)

Urk, för grusvägar i värsta tjällossningen... Tur du inte blev sittande i dyn där långt ute i bushen!! 8-X

Ja, nu när det börjar bli allvar med bina så måste jag säga att jag faktiskt tycker det ska bli både spännande och roligt med dem - innan har jag inte intresserat mej mer än måttligt... Maken och hans kompisar på biodlarkursen ska på någon föreläsning ikväll, och eftersom den är offentlig så ska jag också hänga med då. :-)