onsdag 27 mars 2013

Det här blev snyggt!

Ibland när det rivs gamla fastigheter så uppförs det nya som inte alls passar in i den gamla miljön, men här tycker jag att man har lyckats bra med att få det nya att passa in.
Dom två husen till vänster är nybyggda, övrigt väldigt gamla byggnader en del så långt tillbaks som från 1700-talet, bild två från ett annat håll, det" laxrosa" huset är vårt Gamla Tullhus byggt 1784, där ser just nu som det skall kunna bli en restaurang.
Kul att man börjar ta tillvara vår rika tillgång till stadsnära vattendrag, väntas en "byggbom" här dom närmaste åren, hoppas få se fler både vackra och spännande hus, det viktiga är att det passar in i det gamla som finns kvar, men det tror jag för jag anar att man lärt sig efter en del tidigare misstag!
Flytande bostäder på Strömmen talas det om, behöver inte passa in i det gamla, för där finns det inga byggnader tidigare;-))

Sol även idag, efter en trög start på dagen skall jag ut!
Ha en fin dag!

annette

4 kommentarer:

Anki sa...

Ja... riktigt snyggt blev det! Hoppas som sagt att de behåller den gamla stilen även i fortsättningen.
Såg att du är ordentligt förberedd inför resan - jag har trimmat kvasten och imorgon bär det av!
Glad Påsk!

Jane sa...

Vilka vackra byggnader! Tur att de tar sitt förnuft tillfånga och gör något för att behålla det gamla. Våra ateljeélokaler är inrymda i gamla industribyggnader och det är samma ägare till alla. Runtomkring är det en hel del "skrotupplag" typ eller mer nybyggda lokaler (som Läkerol-fabriken - nuvarande Leaf). Mittemot, på andra sidan Gavleån, håller man på att bygga nya bostäder. En siloska man göra om till lägenheter (som tur är!) precis som den i Söderköping. För övrigt har de rivit allt gammalt och vi är livrädda att rivningshysterin ska breda ut sig till vår sida om ån. Det är mycket därför vi vill "marknadsföra" området som kulturellt :) Kanske kan det göra något .... De fina Gasklockorna ligger också ett stenkast ifrån oss.

Paula i pörtet sa...

Håller helt med dig, de husen passade verkligen in. I Ludvika pågår debatten om vart nya hus ska byggas, man har föreslagit sjönära läge men då tar man grönytor i anspråk som annars kommer alla till del. Nu bryr jag mig inte nämnvärt hur dom gör borta i stan, men lokalblaskan läser man ju. Här i byn är det bara turistanläggningen som bygger nytt, 3000 nya bäddar planeras, kanonbra för arbetstillfällena på orten!
Kram och ha en ljuvlig påsk, hoppas du hittar några vårblommor att plåta!

Pysselfarmor sa...

Verkligen snyggt!