lördag 2 mars 2013

Det blev ju en bra dag idag!

Ja,trots att jag blev sur direkt imorse, så blev det en riktigt bra dag, att jag blev sur berodde på att jag vaknade på tok för tidigt och inte kunde somna om, sover ju konstant för lite i veckorna, blir väl max 6 timmar, nattsuddar sedan rejäljt på helgerna och tycker då att jag i alla fall kunde sova till framåt åttasnåret, men icke sa nicke strax före sex vaknade jag imorse;(
Fast efter en stund så började jag smida planer för dagen, tidigt iväg och tvätta bilen, sedan hem och städa, därefter bakade jag surdegslimpor, och då jag hittat svenska äpplen Ingrid Mari i affären så blev det ånyo en äppelpaj;)
Under tiden jag fixade detta så hade vädret skiftat mycket mellan sol, regn och snö, konstant kraftig vind, fast när jag gick ut så sken solen och det blev en lååång promenad!

Igår när jag kom hem från jobbet så blev jag nästan lite salig, förlorade för en dryg månad sedan en nyckel till en av mina arbetsplatser, visste att det kunde ha skett på tre helt skilda platser samma kväll.
Visste oxå att det var bara på en av platserna jag tagit upp min egen "stora" nyckelknippa och då kanske den här ensamma nyckeln med en polisbricka kunde ha följt med och det var utanför garaget.
Har letat varje dag, men fram till nu så har det ju snöat av och till, töat lite, frusit på igen, men nu i veckan så har det ju töat en hel del och helt plötsligt igår kväll så lyste det till i snödrivan, känns så skönt, för även om det krävs kod plus nyckel för att komma in så kändes det inte bra!
Fotat idag och nu syns verkligen hur "snöröjningen" sker i mina trakter, är knappt fem minuter från city med bil det här så det är ingen landsbygd, inte helt lätt att per fot ta sig längst bort dit jag skulle för att hämta en kompis som skulle med ut på promenaden.
Mums med hembakat surdegsbröd;)
Mums var det med Äppelpaj till fikat;)
Lycklig var säkert någon som drog på och busade till dessa spår med sin bil;)
Det blev tvära kast från höga nivåer i förra inlägget till ganska så låga här;)
Ha en fortsatt fin helg!
Just nu haglar det rejält,det har jag inte sett förut idag! Aprilväder i Mars;)
annette

6 kommentarer:

Jane sa...

Hallå :)
Jo, visst har vi haft busväder, det började med riklig nederbörd i form av snö men som tur var slutade det. Ett par timmar på eftermiddagen var det ganska fint, solen tittade fram då och då men nu har det tagit i att blåsa som sjutton. Man kan inte gå någonstans för det är så snorhalt. Det som tinat under de senaste dagarna har frusit på och lagt sig som en "iskaka" ovanpå all sandning :( T.o.m. hunden slirar runt som en annan Bambi.
Hörde att det var fler som såg blå text fortfarande på min blogg, pröva med att uppdatera sidan när du öppnat den. Kan bero på cookies eller annat som gör att den visar sig som "förr". Tydligen måste jag göra något som heter "child theme" och lägga in på huvudtemats kodning för att mina ändringar inte ska försvinna om jag behöver uppdatera temat :( Jag ger upp, suck! Att det ska vara så förbenat svårt att få till det snyggt som man vill ha det utan att behöva vara utbildad programmerare ;)
Ha en trevlig kväll!

Pysselfarmor sa...

Även hos mig har det varit skiftande väder - sol, snö, hagel, sol, uppehåll osv. osv. Ena sonen och barnbarn var här - vi drog iväg för att titta på getter och då började det hagla som värst. Getterna stod ändå ute och tuggade på gräs. Han är så rolig barnbarnet Max - han säger om alla djur att de luktar illa :-))
Ja ja det växer han nog ifrån, han är bara 2 år och med tanke på att både mamma, pappa och storasyster gillar djur så blir han så illa tvungen att följa med. Skönt att du hittade nyckeln! Det är alltid litet stressande när man inte riktigt vet var vissa saker finns.
Ha fortsatt skön helg!

Anki sa...

Tänk så bra att komma upp lite skapligt och så flitig du har varit och massor med både nyttigt och gott har du hunnit med :)
Åh vilken lättnad för dig att nyckeln kom till rätta.
Vi har haft ungefär samma väder här inkl. rejäl hagelskur på eftermiddagen. Nu skiner solen och himlen är alldeles blå - riktigt skönt!
Ha en bra söndag!

BrittMarie sa...

Tänk vilken tur att du hittade nyckeln igen! Det var uppmärksamt. Den där vägen du gick på, såg inte så lättgången ut. Man måste väl nästan gå balansgång i bilspåren? Mycket fick du gjort i alla fall. Vilken bra dag!
Kram

AnnaKK sa...

Vilken effektivitet! :-)

Och vilken lättnad att hitta nyckeln igen!!!

I lördags var det skittrist väder här, men igår var solen tillbaka igen och det passade ju finemang med tanke på att dottern & Co spelade årets första fotbollsmatch (utomhus alltså) då. :-) Fast det var inte det minsta varmt att stå vid sidan om och titta på - fast det är ju inte ovanligt att jag fryser till och med mitt i sommaren på det stället. Makalöst draghål de har placerat planen på!? <:-)

Paula i pörtet sa...

Brödet ser himmelskt ut, dreglet rinner! Jag har gett upp hoppet om gott surdegsbröd så numera äter jag bara knäcke...
Läser vidare...