onsdag 13 februari 2013

Jag hatade vintern idag!

Starka ord, men idag hatade jag verkligen vintern!
Imorse körde jag 5,5 mil i halka, mörker och dimma, temperaturen på vägen växlade då mellan minus två och minus 10 grader, trodde väl det skulle bli bättre på hemresan,men när jag kom ut till bilen så hade det kommit "isregn", hela bilen var täckt av "isskorv"!
Sedan kom det iskristaller från ovan nästan hela vägen hem, som väl var glest med trafik mellan Valdermarsvik och Söderköping, så det gick bra att koncentrera sig på att hålla bilen i spåren och undvika snömodden i mittsträngen!


Skönt att vara hemma!

annette

8 kommentarer:

Jane sa...

Usch, det där är inte kul, oftast sitter isen som berg när man ska skrapa. Vi hade bara -1,5 grader idag, nästan tö och solen tittade tom fram då och då. Jätteskönt med lite ljus!
Igår hade vi friluftsdag så vi var ute i 5 timmar, åkte skidor, lekte i snön och grillade korv - härligt. Man luktade skogsbrand om både hår och kläder :)

Paula i pörtet sa...

Förstår dig...tänk då på min stackars man som först kör 12-14 mil till första besöket, sen har han 4-5 besök under kvällen på olika adresser, ofta i olika städer. Sista besöket brukar vara avklarat vid niosnåret, sedan lika många mil hem igen och igår gick det inte fort, tog drygt två timmar. Längtar så till att det blir ljusare på kvällarna för då blir hans tillvaro mycket drägligare.
Kram

Pysselfarmor sa...

Fy sådant väder inte alls "kul". Tar tid innan man fått bort all is på rutorna för det brukar sitta som "berget"! De mindre vägarna är för bedrövliga även här i STockholmstrakten. Verkar som man inte har några pengar kvar i budgeten för snöröjningen utan väntar på snösmältningen.

Anki sa...

Förstår din känsla såå väl... inget kul alls :(
Hoppas du har en bättre dag idag på Alla hjärtans dag!

Della sa...

Skrapa bil är en totalt meningslös grej. Ja, man måste ju, men det är så... tråkigt!

AnnaKK sa...

Men hu då! Så där vill man ju helst INTE hitta bilen när man inget hellre vill än att komma hem efter en lång dag... :-I Fast så där smart så jag fäller upp torkarbladen är jag sällan, utan glömmer dem. Jättekul (NOT!!!) när de har frusit fast i rutan också. :-(

Nu kan du stilla din nyfikenhet ang min tenta om du kikar in en sväng till mej! ;-)

Elisabeth Källblad sa...

Full fart här med!
Har skrållat bakåt i tiden en bit och sett du haft fullt upp.
Härligt med semester i Portugal! Dit for vi med motorcykeln 1998, tror jag det var. Stannade ute i några månader. Ja, det var tider, utan barn, hus, gård, hästar, får, hundar mm mm!
Ha en jättefin helg, vi hörs av!
Kramar!

Pumita sa...

Usch ja, det år grått och tråkigt nu! Har du inga bilder från Kroatien att visa. Vore himla kul! Ha det gott!