söndag 9 december 2012

En Förtrollad Vintermorgon

Vaknade ganska tidigt och fick se ett fantastiskt nästan helt vitt Landskap utanför fönstren, ett vackert ljus bidrog till en nästan magisk känsla.
Började fundera på vart jag skulle dra iväg för att fota, tittade på termometern, minus 16 grader, fick lust att dra till Vadstena, men sedan blev det lite seg frukost och jag drog istället iväg till Himmelstalund ganska så nära mej där Motala Ström rinner.
Var fantastiskt vackert vid vattnet, aldrig sett något liknande och heller aldrig fotat någon liknande, jättesvårt att hitta rätt inställningar för ljuset och dimman skiftade väldigt snabbt mot både vattnet och dom frostklädda träden, trixat lite efteråt oxå, men jag tycker jag har fått fram lite av den känsla jag upplevde på plats, det här skulle jag gärna uppleva oftare och träna på.
Hade det varit blå himmel tror jag det varit lättare, nu var det samma färger överallt vissa stunder;)
 
 
 


Ha en fin Andra Advent!
annette

9 kommentarer:

Jane sa...

Sitter och dreglar över dina fina bilder, speciellt den sista!!! Så vackert!
Det har inte blivit långa stunder ute idag pga kylan. Max får kramp i tassarna så vi kan inte gå så långt. Nu håller jag på att förbereda mig inför kvällens evenemang, konsert med Bo Kaspers orkester :) Det ska bli kul!

Della sa...

Fantastisk natur idag. Jag var nog ute lite senare än du men kallt var det och vackert.

Pumita sa...

Vackert men kallt... så jag drog ingenstans. Och så hade jag en bra bok som lockade. ;)

Nette Cecilia sa...

himmel o pannkaka jag säger då det vilka färger och så vackert ,har du mera bilder säkert kan tänka mig att kameran gick varm i kylan ,kram Nette

Stare Ström sa...

Väldigt vackra bilder! Läckert ljus!

UllaMona sa...

Finn bara ett ord Vackert!

Har ni så kallt? vi har inte haft över -15 gr ännu här i Vinterstaden.

Kram

BrittMarie sa...

Så jättefina bilder, särskilt den sista. Jag beundrar dig som kan mixtra med kameraknapparna. Tänk om man kunde få en lektion av dig!
Kram

AnnaKK sa...

Maffigt!!! Det gäller att vara på G när det finaste ljuset behagar uppenbara sej. :-D Här hade vi nåt knasväder i lördags med ömsom strålande solsken och ömsom mer eller mindre kraftigt snöfall. De stunder då det var både ock, fanns det möjlighet till fantastiskt fotande - så jag rännde ut och in med kameran mest hela dagen. :-)

Ovädret igår drabbade inte oss här i inlandet så hårt, men ännu mer snö fick vi - och den har spätts på ytterligare idag. Jag skottar och jag skottar och jag skottar (känns det som - men det är egentligen inte sant, för så himla lång tid tar det egentligen inte att rensa upp lite utanför entrén och göra en gång till soptunnorna och en mot garaget...).

Ha en skön måndagkväll! :-)

Paula i pörtet sa...

Finns bara ett ord: förtrollande! Jag har också upplevt den magiska känslan när ljuset försöker sippra mellan molntäcket, funderade en dag om det brukar vara såhär i december men har inget bra svar. Njuter i alla fall varje dag, idag lämnade jag sparken och tog mig fram i skogen på skoterleden, blev rejält med motion för benen, underlaget ger liksom efter...
Kram