onsdag 7 november 2012

Fortsatt "skumma" bilder;)

Kan ju inte säga annat än att det här motivet platsar bra i november, mörkt och lite skumt, sedan undrar jag förstås om det är så nyttigt att sitta i röken från en koleld och käka lunch!?
Bliv vid Din läst sa man förr om skomakare, samma gäller nog den här smeden!

Om Ni inte visste det förut så kan jag tala om en sak för Er, jag är "oersättlig" på mitt jobb, det verkar i alla fall så när jag vill ändra lite på min arbetssituation, sa just till min chef angående detta att det vore väldigt trevligt om detta även syntes i lönekuvertet;)
Ha en bra kväll!
annette

11 kommentarer:

Della sa...

Men räcker det inte med att du är uppskattad, ska du ha lön för det också? ;)

annette sa...

Della, det har jag inte tänkt på, får nog tänka om, kanske skall be om lönesänkning istället;-))

Pysselfarmor sa...

Tänk på att rökt fisk håller längre än färsk fisk :-))

jiddrans lönediskussioner!

annette sa...

Pysselfarmar, det var bra;-))

Jane sa...

Nyttigt är det nog inte men rätt "gemytligt" tycker i alla fall jag!
Kan vara rätt betungande att få veta att man är oersättlig på jobbet även om det är kul att få höra det för självkänslan :)... och visst ska det synas i lönekuvertet!
Här väntar man på lönebeskedet som skulle ha kommit i april, dessutom hade kommunen presskonferens angående nedläggning och ihopslagning av Gävles skolor idag. Som tur var förstod man att det var värt att behålla de små byskolorna för barnens skull. Då slipper man byta arbetsplats vilket känns bra :)

AnnaKK sa...

Otack är värdens lön, säger man ju... <:-) Men det är då märkligt att det ska vara så besvärligt med löneförhandlingar inom Landstinget...

Festligt fångad situation på fotot! :-D

Svetsare framlever ju förresten sina arbetsdagar i en ganska ohälsosam miljö (åtminstone var det så förr, på den verkstaden jag en gång i tiden var kontorsbiträde på) - men det syntes i deras lönekuvert. Fast det vet i sjutton om man verkligen ska byta hälsan mot några tior mer i timmen...? <:-I

Svar: Nej, det är inte den vägen vi powerwalkar, som var på fotot i gårdagens blogginlägg. Det är vägen mellan Smygehuk och Trelleborg (om jag minns rätt angående var jag knäppte det nånstans. Skulle kunna vara mellan Trelleborg och Ystad också...) Man kör alldeles utmed kusten och har utsikt över havet mest hela tiden. :-) Fotot är taget i farten genom framrutan på husbilen, alltså.

Pumita sa...

Hehe, vad fick du för svar av chefen... eller blev hen svarslös?
Verkligen en mystisk bild förresten.

Bonnfrua sa...

Bra att du öppnade munnen o sa till chefen! För om du nu är så oersättlig måste de ju ta hand om dig, eller hur! Bättre arbetstider, ledigt ibland osv så du inte går o blir sjuk! Heja dig!

Pumita sa...

Sv: Trist med det "svaret". Kunde ha visat uppskattning även om det inte innebär påökt i kronor. Det kostar ju inget.

Elisabeth Källblad sa...

Oersättlig på jobbet borde ju innebära ett fett lönekuvert!
Eller är det så att man är oersättlig för att alla andra rimligtvis hade krävt oerhört mycket mer för samma jobb?
Det får vi verkligen inte tro!
Bra att du hojtade till, gör det igen! Jag håller både tumme och tå!

Fin bild, men kanske lite överredigerad i skaparglädjen? Tror den hade vunnit på bara en sänkt färgmättnad genomgående i hela bilden.
Smaken är som baken, och detta var min tanke! :)

UllaMona sa...

Skönt att vara uppskattad på jobbet, men som du säger att det borde synas också...
Snökaoset i Västerbotten var väldigt lokalt...föll ca 50 cm sursnö...och snösvängen blev tagen på sängen. Här i Vinterstaden har vi ingen snö förutom på skidspåren som är preparerade med konstsnö...snötäcket "hemma" i Malå är inte mera än 5 cm.

Just nu ståtar vi med -9 gr Hurra.