söndag 28 oktober 2012

Rimfrost

När helgen och därmed lite tid kom, så bjöds jag även på ett fantastiskt väder som gjort att jag inte valt att vara hemma vid datorn, utan istället har jag varit ute i naturen och njutit.
Vi har ovanligt kallt här för att vara i oktober, lyckades nollställa termometern i morse, så jag vet inte hur kallt det har varit inatt, men när jag vaknade vid 7-tiden så var det minus sex grader!!
Skulle ett ärende upp mot Katrineholm, åkte sedan mot Vingåker vidare mot Hävla, och på vägen däremellan vid Byle har det nog varit rejält kallt inatt, för det var t.om fruset vatten i kärr och och mindre vattensamlingar, dessutom fanns det väldigt mycket rimfrost i en del områden, fantastiskt vackert!
Första bilden är precis så kontrastrik som jag såg det med mina ögon!

Sedan "klev" jag in i markfrosten och fotade, kändes lite underligt att omges av gräs och strån som var helt täckta med frost, lite kallt oxå för jag plurrade genom is där det var lite kärrigt:)
Extrastrumpor finns alltid i ryggan, så det blev ett snabbt byte;)


Gick runt en sväng och återkom väl efter någon timme, och då lyste inte solen direkt på området runt trädet, blev en helt annan känsla som syns väl på bilden, lite annan vinkel oxå!
Om det är så här sköna dagar så får gärna vintern komma och stanna ett tag, vi har ju egentligen ett fantastiskt land, vilka kontraster det är i naturen!
Ha en bra start på veckan!
annette

18 kommentarer:

annette sa...

Blogger är lite mystiskt idag, annorlunda sätt att lägga in bilder, påstår att jag inte är inloggad, färgen på texten jag skrivit verkar vara grön emellanåt:)

Nette Cecilia sa...

Såååå härliga frostbilder ,vi var också ute på förmiddagen skönt väder ,kram Nette

Jane sa...

Håller med dig om att vår natur är fantastisk med alla kontraster. Dina frostbilder är verkligen bevis på det! Var ute till havet igår och där var det is i strandkanten. Som tur var var jag på läsidan men när jag rundade en udde höll jag på att frysa näsan av mig :)Iskalla vindar! Såg en sångsvan, en gråspett och en fin ekorre som hunden gärna ville ha tag i. Tyvärr fastnade inget av djuren på bild för det var lite svårt att balansera på klipporna med både kamera och hund.
Ska försöka kurera en förkylning nu så inte hela veckan blir förstörd :)
Ha det gott!

Della sa...

Men så vackert! Vilken tur vi har haft som fått så fina dagar.

BrittMarie sa...

Hu vilka isigt kalla bilder du bjuder på idag! Plurrat har du tydligen gjort förut, som är så förberedd :). Fint med frost i alla fall. Bara man slipper frysa.
Hoppas du får en lagom vecka på jobbet!
Kram

Pumita sa...

Så vackra bilder, Annette!
-7 grader hade jag i termometern igår kväll, vid tiotiden. Nu ljuger du, sa jag till termometern... men kallt var det. :)

UllaMona sa...

Så fantastiskt vackra bilder, frost och snö är vackert.
Det är bra att det blir riktig frost innan snön kommer, kanske att det blir mindre med fästingar.

Ingen från min storfamilj var inblandad i olyckan i Malå, naturligtvis vet jag vilka familjer som drabbats jag har sorg i mitt hjärta.

Kram till Dej.

AnnaKK sa...

Ja, om vintern vore så där hela tiden så skulle jag inte heller klaga! :-) Även här hade vi en jättefin helg, med ett antal minusgrader och en massa vacker frost. Men nu har plusgraderna hittat tillbaka och det är lite grått och trist utanför fönstret. Men jag tror inte det kommer att bli regn - så grått är det inte!

Maken såg en strömstare i ån härutanför igår, så jag är minst sagt sugen på att ge mej ut och spana efter den. :-)

Pysselfarmor sa...

Jättefin bild!
Var även kallt hos oss i Tumba i helgen....vi hade inte tömt vattentunnan och det var bara att knacka!
Hmmm Vi har kört motorcykel i de där trakterna du beskriver :-))

Paula i pörtet sa...

Tack för underbara inspirerande foton! Dom var verkligen värda att vänta på! Jag förstår precis din känsla när du stod andäktigt därute med tårna i blöt...
Tår i blöt har jag också, väntar på ett par stövlar jag beställt och går med mina vanliga kängor i snöslasken. Provade sätta broddar på dem men broddarna satt för löst så det funkade inte. Tror jag får ta stavarna till hjälp på nästa promenad.
Hoppas du får lite andrum i veckan, kan inte vara nyttigt att behöva stressa så!
Kramen

Bonnfrua sa...

Helgen var sannerligen underbar!
Passerade bokskogar i Halland, men kameran låg hemma i köket... så ögat fick njuta utan att föreviga soluppgången bland bokar, rimfrost och höstiga färger.
Gillar dina bilder btw!

Ragnvi sa...

Morning mitt i det vackra! En dag med frost hade vi här! Äntligen nåt vackert att fota! Dina foton...underbara!
Nej, jag gillar inte heller att elda upp pengar på såna fina ljus! Jag ögonshoppar mest...
Kramen!
Ragnvi

Inger sa...

Ja nog kan det vara vackert med vinterbilder oxå. Iaf om du har tagit dom..njuter verkligen av det jag ser..Du var ju ganska nära oss..
Ha det gott bland rimfrost och blöta strumpor...kramiz till dig,,

Anonym sa...

Bäst att njuta när världen visar sig från sin bästa sida!

Kram Tott

Elisabeth Källblad sa...

Så vackra bilder!
jag hann inte med när frosten kom någon dag förut. Men den kommer nog igen... :)
Nu går dagarna i en rasande fart och jag har bara jobbat från att jag vaknat till att jag somnat.
Utom i dag, då jag har fixat lite med bloggen en halvtimme nu på natten. Eller förresten, det är nog också jobb på sätt och vis. För efter Företagsmässan vet jag ju att det är många eventuella kunder som besöker bloggen också!

Har skannat igenom dina senaste inlägg, kan bara säga att det är som vanligt fina bilder och jag är glad för din skull att du fångade de små pippifåglarna! :D
Hoppas du jobbar mindre än mig!
Kram!

AnnaKK sa...

Och så har det blivit fredag igen. :-) Vet inte om vi kan förvänta oss en lika vädermässigt fin helg igen, men vi kan ju alltid hoppas på det. Ha det så härligt, och hoppas du kommer ut en sväng i naturen oavsett. All helgona kan lätt bli lite för tung om man lixom inte tar sej för nånting, tycker jag... (Som precis insåg att det på grund av helgdag i morgon, inte kommer att vara öppet i en viss Second Hand-butik som jag hade tänkt göra ett besök i då! Stånk...)

Äppelblom sa...

Underbara bilder!
Trevlig helg!

Paula i pörtet sa...

Hej vännen, hoppas du hade möjlighet till trevlig avkoppling i helgen så du åter orkar ta tag i en dyster novembervecka. Lite sol skulle kunna göra underverk nu. Kram från pörtet