söndag 23 september 2012

Att fota en trerätters;)

Åt en trerättersmiddag igår kväll som var helt underbart god, men så var det här med att fota tre rätter, gick bra fram t.om med huvudrätten, när vi kom till efterrätten så glömde jag bort det och Iphonen låg i väskan, så det fick bli resterna som fanns kvar hos en bordskamrat;)

Förrätten bestod av Gravad Carpaccio från Ydre med Sauce Vierge.
Örtig brioche samr skottsallad. ( Ydre är en ort i Östergötland)
Tierras de Luna som dryck till den ville ha.
Huvudrätten var Smörstekt, dillrimmad Sejrygg med charlottenlöksyrad mandelpoatispuré, spenat och rödbetsragu samt Sandefjordsås.
Dryck Tocornal Semillon Sauvignon Blanc
Och så var det då efterrätten som Ni bara får se uns av;)
Dryck Beaumes de Venise
Tartlette på rarbarber med ingefärskokt päron och smuldegscrisp.

Förutom mat, motion, meditation och yoga så har helgen bl.a bjudit på en föreläsning på temat "Äkta mat och smak" och även en fantastiskt givande föreläsning om kroppsspråk.
Vädret har varit väldigt regnigt och höstlikt så fota den vackra utomhusmiljön blev inte av, men tränade ute i regn gjorde vi!
Vår lokaltidning Nt har en supertrevlig bilga på lördagarna som heter Paus och det är personerna bakom den som arrangerat denna helg till ett mycket reducerat pris, hoppas det återkommer, vi kommer helt klart att vara med även då!
Ha en bra start på veckan!
annette

6 kommentarer:

Pumita sa...

Låter som perfekt helgsysselsättning! Lättare att orka med vardagen när man får återhämta sig på detta sätt. :)

Jane sa...

Eh ... jag åt ugnspannkaka idag ... om du vill veta ;)
Verkar ha varit en toppenhelg, och vilken meny - smarrigt värre. Portionerna såg i alla fall normala ut jämfört med dem jag fick på Södertuna slott :)

Ninni sa...

Ojoj vilken meny! Så gott det låter! Du verkar ha haft en härlig helg...synd bara på regnet. Det har vi visserligen haft på förmiddagen också men här behövdes det verkligen. Ett rejält åskväder med skyfall som tvättade både växter och gator rena.
Må så gott!
Kram Ninni

AnnaKK sa...

Det verkar inte ha gått nån nöd på dej i helgen - härligt och jättemysigt verkar du ha haft det!!! :-)

Maken och jag lyxade till det lite med maten i fredagskväll, och lagade till en middag i husbilen bestående av stekt färsk laxfilé, romsås och potatis. SLURP!! :-)~ Några tomater och ett par glas vin fick det också bli, för C-vitaminernas skull. ;-)

Paula i pörtet sa...

Den menyn klingar som ljuv musik i öronen! Carpaccion var den av oxfilé? En av mina favoriter är gjord på tonfisk, tunna fina skivor med god olja på och parmesanflagor.
Låter som du haft en betydligt angenämare helg än jag, men, det är nu mitt roliga börjar!
Kramen

BrittMarie sa...

Det där med kroppsspråk låter spännande! Det är ju något man får ta till ibland när det är språkförbistringar. För övrigt har man nog en del omedvetet kroppsspråk, som man inte tänker på. Maten såg god ut. Vad jag åt idag.. Det tar vi en annan gång :)
Kram