fredag 24 augusti 2012

Underbar sensommar.

Vi befinner oss i slutet av augusti, jobbade i stan idag och promenerade till jobbet vid 06.15 imorse, hade jag velat kunde jag ha startat utan en tunn tröja, den åkte av efter en kvart för då blev det för varmt!
Har oxå upptäckt att det finns väldigt mycket vackra blommor kvar att njuta av, tycker just den som är på bilden är så fin, så den blev förevigad nu i veckan.
Och med den blomman önskar jag alla en fin helg, här är det så fullbokat så det är bäst jag för säkerhets skull ställer klockan även imorgon;)


Ha det gott!

annette

10 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Önskar dig också en skön helg!

blomman heter stjärnflocka och det finns en litet rödare variant...har båda i min rabatt
:-)

Jane sa...

Nu när man börjat jobba känns helgerna nästan "heliga" - bara ta det lugnt och koppla av :)
Har även jag stjärnflockan i båda varianterna, tacksam växt som blommar hela sommaren!

AnnaKK sa...

SÅna blommor har jag också kvar i nån rabatt - fast nu sjunger de på sista versen. För i år - de kommer ju tillbaka igen nästa sommar! (Hoppas jag - fast så som jag vanvårdar mina rabatter numera kan man aldrig vara helt säker på den saken... Host!)

Nej, det var faktiskt inte min tös på det sista fotot i gårdagens inlägg. Och vad den här tjejen har för eventuell tidigare knäskada vet jag inte - men det kan nog vara lite skönt för hennes motståndare att hon har något mjukt emellan om/när det blir knä mot knä eller knä mot lår osv - för hon är verkligen stentuff att möta! ;-)

Ja, det där med konstgräset var en stor investering som föreningen på det stora hela bekostade med egna medel. Eller läs lån, rättare sagt! Med ganska korta amorteringstider och räntor som är högre än vad de egentligen borde vara. Så dessa kämpas det ju med. Men just nu är det väl gräsklipparen som är sorgebarnet nummer ett. Den gamla havererade redan förra hösten, och så var det nån "fixare" som skulle göra den i ordning under vintern - men när våren kom så funkade den fortfarande inte, och vid en närmare undersökning koms det fram till att renoveringen skulle kosta 30 000 spänn. Pengar som naturligtvis inte fanns då, och som inte finns nu heller... Utan man har hankat sej fram med en lånad klippare så här långt, och ska köpa en bättre begagnad för 25 000 heter det. Men finns det inte 30 000 så finns det säkert inte 25 000 heller!? <:-) Ovanpå det behöver traktorn lagas för ett okänt antal tusenlappar om det ska gå att ploga snö med den till vintern. Halleluja!! Precis vad föreningen behöver när man redan nu nätt och jämt fixar de löpande utgifterna typ el, vatten och erforderligt förbrukningsmaterial... Underhåll av lokalerna existerar inte, och nu senast verkade det alltså som om det inte heller finns nån möjlighet att fylla på varulagret i kiosken. Sorgligt... :-I Jag tror absolut att det behöver bytas folk i styrelsen, men det brukar inte vara lätt att hitta personer som verkligen är kompetenta till de uppgifterna som det innebär... Men framförallt behöver föreningen skaffa sej inkomster - samtidigt som de givetvis stryper utgifterna (genom att exempelvis ge mej sparken. Jag tycker själv att det är märkligt att jag inte har fått gå för länge sen!? Men får väl tolka det som att jag trots allt verkligen behövdes - och att det nu nära nog är så illa så det lixom knappt längre spelar nån roll om lokalerna städas eller inte. Finns säkert inte pengar till tvättmedel och skurpulver heller så... :-X Stånk!!!)

Trevlig helg!!! :-)

Inger Maryissa sa...

ett underbart foto på den söta blomman och så fin färg.
och ja, det finns fortfarande en del blommor kvar att njuta av
Kram och ha en fin fortsatt helg
.

BrittMarie sa...

Jag gillar också bilder på blommor, både egna och andras. Kanske jag ibland har överdrivet många blommor på min blogg, men sedan tänker jag att jag lägger väl in de bilder jag vill ha. Denna Stjärnflocka tycker jag är jättefin!
Trevlig fortsättning på helgen!

Della sa...

Fantastiskt fin blomma!

Bonnfrua sa...

Det gäller att njuta av de blomster som finns kvar nu, men snart har vi ju alla höstfärger att fylla ögat med innan det blir mörkt.

Nu vill vi ha uppehållsväder så tröskan kan ut och jobba igen! För det är dags att börja ta upp pärana, men säden måste av först!

Ninni sa...

Vilka underbara färger! Jag smälter... Stjärnflockan är en av mina favoriter, den är så liten och anspråkslös på avstånd men när man kommer nära ser man vilken skönhet den är.
Här har vädret varit lite si och så. Just idag regnar det, men jag klädde mig ordentligt så jag blev alldeles svettig under promenaden. Men nätterna är numera kalla och det känns att hösten kommer med stormsteg.
Kram!

Elisabeth Källblad sa...

Så vackert tagen!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vilken fin bild! Den skulle göra sig bra som tavla!!

Kram Annica