onsdag 1 augusti 2012

Sämre rastplats kan man ju ha;)

Om jag skall framhålla något som gör Funäsdalen till ett i grunden vackert område att fjällvandra i, så är det att man sedan några tillbaks har gjort något som heter Guldturer.
Befolkningen har valt ut ett antal turer att vandra som man har tagit fram kartor och beskrivningar till, väldigt väl markerade och ofta även intressant information på vägen. Att det ibland även finns sådana här platser att sitta ner och njuta en stund gör ju inte det hela sämre, men oftast går det ju lika bra att bara sitta ner i naturen.
Fjällkartan bör ju ändå finnas med, vädret kan ju skifta snabbt så man behöver tänka om, och så gäller det att läsa den information som finns om turerna, för här kan ju t.ex 7km innebära en tur på 3 timmar eller kanske 7-8 timmar beroende på terräng och höjdskillnader.

Nu får jag se till att handla hem lite mat, här finns ju inte ju inte möjligheten att köpa supergod Thai-mat på vägen hem från fjället vilket det finns i Funäsdalen;)
Ja, här finns ju inte heller några fjäll förstås!

Ha en bra dag!
annette

3 kommentarer:

Ninni sa...

Vilken makalös utsikt! Det låter väldigt bra med tips om vandringsturer, speciellt om man som jag aldrig fjällvandrat. Vi har planer på att vandra tillsammans med dottern någonstans i fjällen nästa sommar. Hon har gjort det flera ggr och får ta hand om oss ;)
Det är gott med hemlagat också...men väldigt bekvämt med hämtmat.
Hoppas du också får en bra dag!
Kram Ninni

Jane sa...

Vilken fantastisk och vacker natur! Jag skulle nog inte hinna gå så långt på tur ... alldeles för många vackra scenerier att stanna och titta på :)
Du är också fantastisk - 9 kommentarer - tackar och bugar :)) Det är så kul att läsa dem!

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Verkligen storslaget vackert!

Kram Annica