tisdag 31 juli 2012

Till Bonnfrua (Ni andra kan blunda)

Bonnfrua som är lite "yrkesskadad" önskade så att hon skulle få se och undersöka mitt sår på benet som jag skrev om i förra inlägget, så här får hon göra det, ja se alltså!
Började ana ugglor i mossen så jag tog bort det bandage jag använt mej av, och det var väl tur det för så här såg det ut på femte dagen, syns inte på bild men det "såsade" ganska rejält och var nu nästan 2cm stort.
Blev besök på apoteket för att inhandla Sorbact som oftast är suveränt på sådant här "skit", för jag vill inte ha mer infektion i det här och tvingas gå till doktorn.
Lärdom av detta får bli att det behövs även sådant här i första förbandet och att dom suveräna skoskavsplåstren inte skall användas på dylika saker, utan bara på skoskavsblåsor som är hela.
Undrar så vad det var för "elaking" som bet mej!?
Kommer lite bilder vartefter, inte fotat så mycket, är så tungt att bära på kameran när man skall vandra och ha en dagspackning med, för även om vädret ser någorlunda okej ut på morgonen så kan det skifta snabbt.
Får nog investera i en superbra kompaktkamera som alltid kan vara med och så får man ta lite tid där man verkligen försöker fota det som kräver lite mer, nu blir det mesta lite halvdant;)
Skall "försöka" se till att få in en bild till idag, så Ni inte behöver se såret så länge;)
Ha en fin ikväll!
annette

4 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Oj,du tog mig på ordet! Ser rejält inflammerat ut det där om nu skoskavsplåstren är som de gamla comfeed man av på 90-talet så kommer en del av "såsen" från bandaget. Bättre m sobrast helt klart!!!!

Men vad som Bert dig har jag inte den blekaste om. Har mer erfarenhet av tropiska saker än norrländska:-).

Jane sa...

Huvva, det där ser ut att göra ont, kliar det också? Det brukar ju bett göra. Hoppas det går över snabbt nu om du "luftar" det lite :)
Alltid lär man sig ngt, sådana där plåster ska jag nog lägga till min samling vid stugan.

Della sa...

Bra tips det där med plåstret. Det gör jag en anteckning på.
Det är nackdelen med systemkameran - det eviga släpandet. Jag väntar ivrigt på den perfekta kameran som har allt men också är lätt och liten.

Bosse sa...

Jag har alltid med mig en flaska Jodopax för sårtvätt + bummulstussar att tvätta med, om jag får ett sår som blir kraftigt infekterat!
Är supereffektivt!
Läkningen startar snabbt med det.

Har jobbat en del med mekanisk ombyggnad av maskiner som förpackar mjölk och när man monterar isär där finns det alltid utrymmen där det trängt in mjölk och ruttnat - en liten hudrispa och man har en superinfektion på nolltid! Men Jodopax har alltid fixat det. Samma med svåra inseksbett eller skavsår som infekterat.
http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=100263

http://www.lakemedelsverket.se/malgrupp/Halso---sjukvard/Sok-lakemedelsfakta/Vissa-utvartes-lakemedel-VUM/Listning/Jodopax-Hud--Sar-kutan-losning/

Hälsar
/ Bosse