tisdag 31 juli 2012

Hej! Det blev lite för mycket!

Ja,väljer man att semestra i Sverige så är det sådant här man får räkna med, semestern i Härjedalen avbröts igår.
Har haft jättesköna dagar men nu verkar det inte finnas något stopp för regnet däruppe, och då finns det ingen anledning att vara kvar.
Det var blött precis överallt, lite halt och otäckt blir det ju då uppe på fjällen, och att försöka hålla sig långt ner för att krypa runt och fota blommor i det blöta är ju inte så kul, ganska så varmt och kombinationen med regn gjorde att jag för första gången fått uppleva detta med insektsplåga.
Brukar ju hävda att det inte är mer mygg uppe i fjällen än på andra platser, gillar inte huvudbonader vare sig vinter eller sommar, men efter första dagen var jag tvungen att inköpa en "hatt", i annat fall hade det fått bli myggolja även i huvudet, fick hela "knoppen" totalt myggbiten....
Fast det var inte bara myggor, det fanns väldigt gott om otäcka bromsar och annat oxå. Har ett bett på ett ben som jag undrar över, gjorde ont som sjutton när jag fick det, kliade och sedan på kvällen blev det en stor blåsa som på morgonen var en dryg cm i diameter och klart varfylld, stack hål på den och satt på ett sådant där skavsårsplåster, är fyra dagar sedan och okej är det inte, törs inte ta bort plåstret för att kolla, diametern är nu knappt två cm;) (Sjukvårdspersonal är dåliga på egenvård:)

Det enda som grämer mej egentligen är att vi inte hann/kunde ta oss till Nerdalshytta på Norska sidan, för där finns det efter en tuff vandring otroligt mycket spännande blommor som vi inte får uppleva på andra platser än högt upp i fjällen.
Men som sagt, sådant får man ha i beräkningen när det gäller fjällvistelser, det positiva överväger i alla fall.
Vi tog en omväg hem igår för att få lite omväxling, vi körde igenom Hälsingland och nu finns det ännu ett nytt landskap att utforska, så otroligt vackert och där finns ju oxå alla dessa Hälsingegårdar varav en del blev ett nytt världsarv i maj nu i år!
Nu skall det packas upp och tvättas för allt är lerigt och skitigt;)
Återkommer hit senare, att jag inte gjort några inlägg eller besökt bloggar under veckan beror på telia, gick inte att få någon riktig fart på det mobila just där vi bodde, 4G trodde jag väl inte på men 2G blev det som fungerade, och då var det bara att lägga ner, tog flera minuter att ladda upp en sida!
annette

7 kommentarer:

AnnaKK sa...

Välkommen hem! Fast det var ju tråkigt att ni fick ge upp lite i förtid. Sabla väder!!! :-( Vi hade nog en enastående tur med det när vi var norröver innan i somras. Även om det duggregnade i Åre! ;-) Och mygg!? De måste ha kläckts sedan vi lämnade platsen, för vi såg inte särskilt många och fick bara något enstaka stick...

Visst är det fint i Hälsingland också!! :-)

Bonnfrua sa...

Välkommen hem!

Det där bettet...gissa om jag går igång på det och vill SE! :-) Inte är väl jag yrkesskadad? Neeeeeeej då!

Ser fram emot fler bilder här, och regnet är ju något vi helt enkelt inte rår över,så man får ju anpassa sig. Får man se din huvudbonad månne??? ;-)

Della sa...

Välkommen hem igen. Det blev som det blev, men du hann säkert se en del i alla fall. Som du säger - sånt får man räkna med. Hoppas på lite bilder i alla fall.

Nette Cecilia sa...

Tänk att det där vattnet ska komma där det inte behövs ,här lider vi fortfarande av torka .kram Nette

Ninni sa...

Välkommen hem! Vilken otur med vädret. Men det år ju inte så mycket man kan påverka ;)Vi har ju haft väldig tur med vädret sedan vi kom till Sverige. Första dagen hemma var den varmaste på hela sommaren. Sen har vi varit på ön och där regnade det på kvällarna men var fint på dagen. Men nu är vi hemma igen eftersom det skulle bli svalare och ännu mera regn.Man får anpassa sig.
Ja välkommen till Hälsingland! Där finns mycket fint att upptäcka. Man är väl lokalpatriot :D
Kram Ninni

Jane sa...

Men vad tråkigt att det blev så med väder och mygg, du får väl göra ett nytt försök en annan gång - kanske åka lite tidigare på säsongen som AnnaKK. Hälsingland är som sagt väldigt vackert också ...
Här pendlar jag mellan stuga och lägenhet, man vet ju aldrig riktigt hur vädret blir för dagen så det går nästan inte att bestämma i förväg hur man ska göra.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vädret denna sommar har jag planer på att reklamera...

Kram Annica