onsdag 18 juli 2012

Har fastnat:)

Ja, så farligt är det inte, men jag letade fram fjällfloran och den fjällkarta som behövs när jag kommer upp till Funäsdalen/Tänndalen nästa vecka, och sedan sprang tiden iväg.
Senast jag var just i dessa fjäll, så fick jag uppleva en fantastisk fin höstvecka precis när "fjället brann" i alla vackra höstfärger.
 Nu hoppas jag att jag hinner med att få se en hel del av alla vackra blommor, ofta väldigt små men färgstarka, kanske finns det även en del orkidéer kvar, tror våren var sen däruppe, så jag hoppas!


Annars är det mest soligt här, en och annan liten svalkande regnskur:)

Ha det gott, jag läser och drömmer vidare jag;)

annette

9 kommentarer:

Della sa...

Det låter helrätt med en sommarutflykt.

Tristan sa...

Lycke til.

Jane sa...

En stor del av resan är själva planeringen och förberedelsen, tycker jag, minst lika kul som själva upplevelsen - som man kanske har mer behållning av eftersom man förberett sig :)
Här har vi sett molnkanten hela dagen med stooooora åskmoln, hört mullret men solen har lyst över oss ändå. Synd bara att man inte vågat sig iväg någonstans för regnrisken ... Med facit i hand hade jag kunnat ligga i hammocken hela dagen!

Ninni sa...

Det är roligt att planera inför en resa. Nästan halva nöjet ;)Hoppas du får härliga veckor. Men ta med myggstift, jag såg att man väntar mycket mygg efter regnen. Här får vi dras med myror nu när det är torrt. Men de är små så mig gör de inte så mycket. Då fasar jag mycket mera för kackerlackor som också kan synas nu när hettan är här.
Njut av dina fjällveckor! Hoppas du har Internetförbindelse annars får vi njuta av bilder vid senare tillfälle.
Kram Ninni

BrittMarie sa...

Det är alltid spännande att drömma, och planera! Hoppas det blir lika bra som du önskar! Glöm inte minneskort :)
Kram

Anonym sa...

Härligt!

Kram annica

paula i pörtet sa...

Hej, visst är planeringen halva nöjet när man reser! Jag har alltid varit sådan som gillat att plugga på lite om ställena jag ska till och jag ser att du även letar i floran! Hoppas du hittar många fina blommor att fota!
Grrr visst kan man bli galen på skogsbolagen som förstör fina leder! Här gäller samma sak, man följer en led och plötsligt hamnar man mitt ut på ett hygge. Inga vidare anvisningar finns utan man blir oftast tvungen att vända och gå tillbaka samma väg. Då blir man riktigt besviken
Kramen

AnnaKK sa...

Åh, vad jag vill åka tillbaka dit!!! NU!!! Eller åtminstone nästa år... :-)

UllaMona sa...

Om fjällsommaren fortsätter som den hitintills varit så ta med varma kläder. I natt var det nere på -3 gr här hos mig, gårdagens temp steg inte en grad över +9.
Det är ganska torrt i markerna och inga mygg men mycket snö i fjällen.

Ha en fin vecka i Funäs/ Kram