söndag 4 mars 2012

Experimentbilder

Tanken med båda dessa bilder var få till så där riktigt mjuk nästan silkesmjuk känsla i vattnet, genom att ha en riktigt lång slutartid.

Lyckades inte riktigt som tänkt, tiden är 0,6s på båda bilderna, försökte med betydligt längre tid men då blev det total katastrof, syntes inte ens att det var vatten.

Problemen som blev vid längre slutartider tror jag beror på att i första bilden så finns det rör mitt i fallet som sprutar ut vatten i en mycket högre hastighet än vattnet i övrigt rinner i.

I bild nummer två så kommer vattnet i otroligt hög fart genom en slussport som gör att det bildas mycket skum precis nedanför.

Vid längre slutartider så blev det i båda bilderna så att det vatten som ter sig vitt och rör sig snabbare än fallet i sig, tog över och gjorde att allt såg ut som en vit sörja!

Roligt är det i alla fall att testa, och så lär jag ju mej massor om manuella inställningar och får fundera på hur och varför!


Och nu skall jag ägna en stund åt att se slutet på Vasaloppet, hör att det börjar hända lite saker där nu!


Ha en fin söndag!


annette

5 kommentarer:

Ninni sa...

Bra experimenterat! Du är så ambitiös och håller på att testa olika saker.
Det är svårt att få till den där mjuka känslan, jag kan aldrig hålla kameran stilla nog om jag inte använder stativ...jag är väl lite darrhänt ;)
Nu har solen börjat visa sig här hos oss och det vita landskap som vi vaknade till har snart försvunnit...tack och lov. Kanske blir det en promenad innan maten.
Ha en fortsatt skön söndag!
Kram Ninni

Bonnfrua sa...

Exprimentlustan hos dig verkar vara stor! Härligt att se!

annette sa...

Ninni, enda sättet att lära mer är ju att testa, testa och åter testa, någon gång blir det kanske sådär riktigt bra.
Stativ vore nog bra att ha med, men jag förtränger det alltför ofta, vilket jag inte borda göra med tanke på arm och axel osv;)

annette sa...

Bonnfrua, leklusten är det inget fel på här inte;)

paula i pörtet sa...

Fattar nada av vad du gjort men fattar i alla fall att resultatet är både häftigt och vackert!
Helgen svischade förbi, hejdå, och så var det åter en ny vecka med nya utmaningar. Motorsågen sjunger här på Gärdets väg, grannen fick en leverans av långved i helgen, nu är han sysselsatt ett tag..
Hoppas din måndag blir en lyckodag
Kramen