måndag 2 januari 2012

Petra

Kom av mej lite vad gäller bilder från Jordanien, finns ju en hel del bilder både från Petra, WadiRum m.m som jag vill ha in på bloggen, så Ni får se vad Jordanien har att bjuda på för fint.
Jag är verkligen imponerad av Petra, men det har Ni nog inte missat;)

Någon undrade om bilden från dansen i förra inlägget var från Jordanien, det var den inte utan den bilden kom från den årligt återkommande NyÅrspromenaden som går av stapeln kl.16.00 här i Norrköping.

Åkte till Söderköping för att fira NyÅr, men så saknande vi NyÅrspromenaden och åkte till stan!

NyÅrspromenaden är ihop med Kulturnatten på hösten det finaste vi har här i stan.

I år var vi ca 40 000 som deltog i fackeltåget genom Industrilandskapet där vi på vägen kunde njuta av tal, sång, musik, dans och som avslutning ett fyrverkeri.

Lite segt att jobba idag, kanske för att veckan är kort och jag skall vara lite helgledig nästa må-ti, skönt att vara ledig när alla andra börjar jobba tycker jag;)

Ha en bra kväll!

annette

11 kommentarer:

Della sa...

Ja, Petra tål verkligen att tittas på, så ös gärna på med lite med bilder. :-)
Har en kollega som bor i Norrköping och hon brukar prata gott om Nyårspromenaden.

Jane sa...

Vad mysigt det låter med fackeltåg, det måste vara en imponerande syn med så mycket folk.

Med dina fina, härliga bilder från Petra i tankarna ska jag rusta mig för att gå hundpromenad i världens sämsta väder ... regn och rusk, brrrr.
Ha det gott!

BrittMarie sa...

Petra verkar vara ett fantastiskt spännande och imponerande ställe. Kul att få se dina jättefina bilder!
Kram

Viola sa...

Den vackra promenaden har man gått ett flertal gånger, vi bodde ju nästan granne förr med starten...
Underbara bilder du visar, hoppas du visar flera, hoppas nya året börjat bra....kramen

Inger Maryissa sa...

Fina bilder du visar oss, och kan tänka mig ni hade en underbar och intressant resa
Tack för din goa kommentar hos mig
Kram och ha en fin fortsättning på det nya året

AnnaKK sa...

Vid första anblicken ser flera av fotona från Petra ut att vara skickligt gjorda sandslott - små på en strand eller i en sandlåda alltså! :-) Men så tittar man lite närmare och ser de utsökta detaljerna... Och så tittar man lite till, och uptäcker plötsligt att det finns "myror" på bilderna också - fast att de inte är myror utan människor! Först då fattar man (eller jag iallafall!) både hur stort och storslaget Petra faktiskt är!!! 8-)

Låter finemang med några lediga dagar i anslutning till helgen. För min del drar det igång med arbetspass sex-sju dar i veckan från och med nästa vecka. Tur man inte har en heltid med de villkoren, säger jag bara... 8-X Å andra sidan är det för få timmar för att det egentligen ska vara försvarbart att ha arbetspassen på det viset - fast jag har inte sett bokningsschemat för konstgräset än, så jag kanske inte ska beklaga mej så mycket riktigt ännu... <:-)

Bonnfrua sa...

Härliga bilder! Fastnade naturligtvis på kamelen med blicken. Festliga djur, iaf på avstånd!
Säger som Della: ÖS på med bilder!

Anonym sa...

Fackeltåget har jag aldrig upplevt men jag kan tänka mig hur maffigt det är med så många som går. Vi gick alltid fackeltåg från min skola upp till kyrkan där vi hade julavslutning under låg/mellansatadietiden. Och det var ganska maffigt på den tiden;)

Kram från soligt GC. I morgon drar vi vidare till Madrid:9

Kram Tott

paula sa...

Hej, lånade hem en bok som heter Oförglömliga platser i världen, fyrtio sådana presenteras med fina foton och text. självklart finns Petra med där och det är ju inte svårt att förstå när man ser dina foton!
Halkan är värre än vanligt, trots att jag har broddar fick jag utegångsförbud idag, blinka fick följa med husse. o imorgon ska snön lägga sig ovanpå isen, suck
Kramen

Elisabeth sa...

Underbart, dit skulle jag också vilja åka.
Så fina bilder!
Tack!

Yvonnes bärbara blogg sa...

Måste vara fantastiskt att se det där på riktigt!