söndag 20 november 2011

Övergivet/Trasigt!

Vägrar gå ut idag, räckte att gå ut med soporna, fy f.. så regnigt och gråkallt!

Gjort en del måsten hemma och så rensat bilder i datan, varför gör man inte det direkt istället för att samla på en massa värdelösa/urkassa bilder som upptar plats på diskarna!?

Får nog fortsätta med den rensningen ytterligare någon dag, men när jag höll på så kom jag på att använda en del bilder nu när fotograferandet inte står så högt på agendan.

Kanske oftare fotar det "fula" än det vackra, fast i mina ögon så är ofta det "fula" det som är det vackra.

Här tre exempel och trots att det står en stol på verandan på mittbilden, så garanterar jag att innanför dom fönster som det gick att se igenom så fanns det knappast en pryl kvar, synd att det var låst hade gärna fotat den gamla spisen och kakelugnen som fanns kvar!


Ha en bra söndagskväll!


annette

11 kommentarer:

Bonnfrua sa...

Ibland blir jag bara så ledsen när fina gamla hus med mycket historia bara få stå och förfalla...

Tristan sa...

Forfall på bildet. Flott å kunne ha noen minner igjen når det en gang detter sammen eller blir revet.

Bonnfrua sa...

ojdå, när jag kommenterade fanns det ingen text, bara bilder... Är det så det funkar månne att bilderna syns innan man är klar med inlägget? Klurigt...

annette sa...

Bonnfrua,testade först om bilderna fick plats sedan skrev jag texten i redigeringsläge, kanske blev ngt lurt då;)

annette

Anonym sa...

Det är så sorgligt att se alla dessa fantastiska byggnader som bara står och förfaller... även om jag nu, precis som du, tycker att de är vackra i sin "skruttighet".

Här har vi kalasat idag. LillaJ fyller 7 i veckan och släkten har varit på besök. T:s päron "förgyller" fortfarande vår dag...

Kram Tott

Jane sa...

Kan bara hålla med övriga här, sorgligt att så vackra, gamla hus bara får förfalla! Ett sådant litet torn som huset har på sista bilden skulle jag vilja ha på kollostugan :) Då kan jag sitta där och hålla utkik efter grävlingen :)
Här är det becksvart nu och regnigt. Hoppas det inte fryser på tills i morr´n när man ska till jobbet!
Ha en skön kvälll!

BrittMarie sa...

Liksom Jane blev jag väldigt fascinerad av det lilla tornet på sista bilden. Undrar hur det såg ut i "sin glans dagar". Kanske som ett burspråk, fast uppåt :)
Kram

Elisabeth sa...

Ett litet fint lusthus och så vackra enkupikiga tegelpannor!
(Minns du de jag tvättade... !)

Jo, det är nästan lite heligt när man får tillträde till gamla hus och torp. Man andas liksom försiktigt och känner tidens vindslag! Underbart.

Hoppas du finner något hus där du får gå in och se mer...

Den lilla "fönsterskorstenen" är väl ändå lite överkurs? Så fantastiskt! :-)

Ha en fin måndag nu!

AnnaKK sa...

Vilket fantastiskt litet utsiktstorn (eller vad det kan tänkas ha haft för funktion!?) på den tredje bilden! Vill ha!!! :-D

Jag gillar tanken på att någon (kanske ganska många!?) tassar omkring bland dessa övergivna hus och fotodokumenterar dem på ett så här fint och kärleksfullt sätt. För det förtjänar de verkligen - innan de rasar samman fullständigt och helt glöms bort...

Ninni sa...

Vilka fynd du gjorde under rensningen!! Du vet att jag också är svag för förfallet i alla dess former...jag älskar de här. Tänk om man hittade ett sånt här hus där man vågade kliva på och fota inomhus...Det vore en dröm.
Nej det är inte inspirerande att fotografera just nu. Jag har inte rört kameran sedan i fredags. Nu lämnade jag faktiskt den hemma när jag åkte till Bollnäs för att jobba. Jag hinner bara ut en stund på lunchen och det känns lite onödigt att släpa på den då. Jag kommer säkert att få ångra beslutet ;)
Ha en skön vecka!
Kram Ninni

Anonym sa...

Du milde vilka hus, men fina och vackra i sin genre. Jag är en husälskare och så missade jag dessa. De finns alltså, tur ingen bor i dem i alla fall.

Ha det...
Birgitta