måndag 12 september 2011

Tjära

Framställning av tjära kan inte ha varit varken så hälsosamt eller lönande förr!
Kanske framställde man mer till husbehov, eller kanske fanns det stora kärl att elda veden i, för inte blev det så mycket som droppade ner i uppsamlingskärlet i lördags.
Fast jättefint att få se hur man gjorde förr tycker ju jag!Ha en fin fortsättning på veckan!

annette

9 kommentarer:

Jane sa...

Vad kul att man fortfarande har folk som håller lite liv i traditionerna! Jättespännande att besöka sådana aktiviteter :)

Morten Pedersen sa...

Tradisjonene lenge leve.

Pysselfarmor sa...

Där hade jag gärna varit med!! Vilken doft det måste ha varit...

jo det gick ganska bra att börja idag...eftersom jag aldrig brukar vara sjuk var det många som trodde jag hade haft en-nära-döden-upplevelse ;-))

Pumita sa...

Doftar gott gör det också!

Elisabeth sa...

Någon tjära har jag inte fotat, men annars så tycker jag mig se att du följer lite efter mina motiv de senaste... typ ull och hästar så där!
:-D
Jättefina bilder och så duktig du börjar bli på bildspelen!
Är trött, det har varit en jättemastig helg, och den är inte riktig slut ännu. Imorgon ska jag också göra ett jobb, plus att jag har massor att skriva och bilder att redigera.
Har för en timme sedan avslutat en intervju om en rätt jobbig grej, kommer nog om en vecka i tinninga.

Ha nu du också en jättefin fortsättning på veckan!

Ninni sa...

Jag kan nästan känna doften ända hit :) Faktiskt gick jag och snusade på tjärdoft i söndags när jag hittade en rastplats där man tjärat taket. Det luktar ju sååå gott! Vilken fin serie bilder från medeltidsmarknaden. Jag håller med dig, det är intressant att få se hur man gjorde förr. Vi behöver nog hålla de kunskaperna vid liv.
Ha en bra vecka!
Kram Ninni

Bonnfrua sa...

Snyggt fångat, och röken på bilderna gör det hela än mer "gammeldags" på nåt vis, eller äkta är kasnke ordet jag söker.

AnnaKK sa...

Dagens unga skulle antagligen tro att det där är en medeltida grill - och själv hade jag nog förr gissat på nåt att koka tvätt i, än att tillverka tjära i! <:-) (Har bättre koll på så kallade tjärdalar...)

Viola sa...

Härligt att folk vill fortsätta att lära sig dylika ting...en speciell doft med tjära, kommer ihåg när jag var barn och pappa tjärade taket på sommarhuset :) ett minne som nu bara dök upp....ha en skön kväll, kram