söndag 24 juli 2011

Åska

Tror jag åker till Lappland igen, för fy vilket väder det är här söderut!

Tre ggr var vi helt enkelt tvungna att stanna på parkeringar när vi åkte hem, för regnet fullständigt vräkte ner och det åskade så vi hoppade högt i bilen.

Började ca 20 mil söderut och givetvis på de sämsta väldigt spåriga vägarna, fick ett kast på bilen vid ett tillfälle, riktigt otäckt!

En annan reflektion på att åka bil i Sverige har dykt upp, har nu passerat norrut/söderut vid två tillfällen på kort tid, till Arlanda i maj/juni och så nu!

Varför byggs det inte en förbifart förbi Stockholm så vi söder därom, slipper att passera denna stad som ständigt ser ut som en stor byggarbetsplats!


Men nu till ngt positivt, köpte en GPS precis innan den här resan, och det var ett av mina bästa köp på länge!

Visar ju inte bara den snabbaste vägen, den varnar för vägarbeten, olyckor i god tid, räknar ut en annan väg om det behövs, fel är ju inte heller att i god tid få veta om parkeringar, matställen m.m.

Och är man som jag är, och aldrig kan hålla mej till den tänkta vägen utan måste snurra in både här och där och spana och sedan inte veta hur man hittar ut rätt igen, så är den guld värd, spelade ingen roll hur vi körde, den visade oss ut på rätt väg igen.

Den räknar oxå ut tänkt ankomsttid och justerar den efter stopp och "utflykter" man gör, vår ankomst hem stämde på minuten.

Bra var oxå att den visar den hastighet som gäller på vägen, var bra just på mindre vägar där hastigheten växlat hela tiden, till slut vet man ju inte om det är 40, 50 60,80 eller 90, fel är ju inte heller att den varnar om fartkameror;)
Lite segt i kroppen idag efter 110 mils körning igår, det ordnar väl till sig under dagen!


Ha en bra söndag!


annette

Nr 284 av 365

9 kommentarer:

AnnaKK sa...

Vi lånade sonens GPS när vi var på semester, men den var inte alltid så uppdaterad märkte vi. Fast fartkamerorna hade den koll på! :-D Men om vi alltid hade kört som den visade, hade vi nog varit kvar i norrland ännu! ;-)

annette sa...

Man måste uppdatera kartorna emellanåt, annars fungerar det inte så bra!

annette

Viktkamp sa...

gps är bra, har det i iphonen och den är väl använd ;)

Jane sa...

Ha ha, jasså var det du som tutade :)) Du skulle ha stannat till och fått en fika.
Vägarna runt Gävle är bedrövliga, motorvägen är både guppig och spårig men värst är det nog precis innan man kommer till Stockholm. Ösregnar det där (eller på vintern) så är det totalt livsfarligt med de djupa spåren som finns.

Bonnfrua sa...

Välkommen hem! Just här på min lilla plätt på jorden har vi inte fått mycket regen sisita dagarna (som tur är!) men åskluften har klibbat sig fast överallt och det är sämsta tänkbara vädret så här års, för potatiblasten (som inte besprutas) angrips av bladmögel och dör. Och då kan inte pärana växa mer... Men Maken hoppas på att det ytterligare ngn vecka innan han måste slå av blasten så knölarna växer lite till.

Nette Cecilia sa...

Ojdå hamnade ni i det där vädret ,vi hade också ett åskväder som var det det värsta på länge ,tur att det gick bra ,Nette

paula i pörtet sa...

Jag brukar skoja att Hasse har en flickvän i bilen....GPS:en...
Han kan inte leva utan den, men, vissa adresser saknas och då behöver han koordinater...va sjutton det nu är! Hur som helst, när vi är ute o kör låter det som följer : Gör om rutt/Gör om rutt/Gör om rutt/ hihi
Då är Paula stigfinnare! Förstår att ni haft en ljuvlig resa, slapp ni myggen?
Kramen

Anonym sa...

Välkommen hem! Själv har jag varit borta under helgen. Jag har inte alls åkt lika långt som du men är ändå trött på att sitta i bil...

Kramar
Tott

Elisabeth sa...

Välkommen hem!
En sån GPS verkar vara bra! Jag har ju någon enkel variant i Iphonen, men den håller inte rätt på vare sig maxhastigheter eller matställen! :-D
Vilken sort har du?

Men det ruggiga vädret kunde den alltså inte varna för så att ni kunde planera hemturen efter det??? Ha ha ha!
:-)