söndag 3 oktober 2010

Det smakade så gott med en "kolbulle" idag!

Efter en heldag i naturen, så smakade det oerhört gott med kolbulle tillagad och serverad av en riktig "skogsmurvel".


Recept på kolbullar!

1 del kornmjöl

2 delar vetemjöl

Rikligt med salt

Vatten

Amerikanskt fläsk eller kassler

Stek fläsket först

Häll på smeten

Stek väl och njut gärna tillsammans med trevligt sällskap och rårörda lingon;)

Ha en skön söndagskväll!

annette

11 kommentarer:

BrittMarie sa...

Det där såg gott ut! Särskilt bra smakar det ju alltid, när man äter ute i naturen. Angående min stegräknare har jag nu bestämt mig att jag har bara på mig den när jag går på mina promenader. Då ska jag ha den som "morot", så jag inte fuskar och går för kort tur. Stavgång har jag inte heller gjort på senaste tiden, men jag håller med dig. Ska man gå stavgång, ska man gå så man tar i med armarna. Det är inget bra för onda axlar. Då är det bättre att "gå vanligt".
Föresten, om man skulle gå till Paris ändå....
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

smaskeluring!

Härligt med en skosdag! Själv har jag städa garaget samt röjt på altan...

Kram

Della sa...

Var har du hittat den här skogsmannen?

annette sa...

Della, han finns i Kolmårdens djupa skogar;)

Pumita sa...

Kolbulle har jag aldrig hört talas om men det låter spännande. Och allt smakar så gott i friska luften. :) Själv har jag tillbringat dagen i kulturens tecken, museibesök och lite god mat på det + en promenad i snålblåsten. Rätt skönt ute ändå.

enn-08-i-exil sa...

Morrn.

Jag tror att tomten är på rymmen...

Det kan man kalla skogshuggar-mat dom
skulle ha mellan 5000-6000 kcal om
dagen...

Ha de bra.

Hasse A

♥ Hannele sa...

vill också ha

AnnaKK sa...

Hej på dej!

Lyckades inte kommentera här igår - mina rader for all världens väg ut i cybern nånstans... :-/ Vilket de har gjort hos många blogspot-bloggare den sista tiden, tyvärr... Men nu hoppas jag att det går bättre! :-)

Har aldrig ätit kolbulle, men det ser ju inte så pjåkigt ut - och visst är det alltid något visst med mat som tillagas ute över öppen eld.

Elisabeth sa...

Välkommen in i kolbullegänget!
Vid alla kolmilor-tändningar serveras alltid kolbulle.
Så jag har också ätit det några gånger nu!
Mumsigt!

Maria sa...

Detta var nåt nytt för mig och det låter onekligen väldigt intressant:)/Maria

UllaMona sa...

Kolbullar är smasken eller "slåbben" som vi säger i västerbottens inland.
Jag har nyss kommit hem efter en riktig myshelg med Nore, han och jag hade ensamma tidiga morgnar medans föräldrarna hade sovmorgnar.

Hoppas att din onda axel blir bättre, skickar en tabortont kram.