lördag 14 augusti 2010

Nu igen!!

Får nog sluta att tro att jag bor i ett lugnt bostadsområde, händer lite för mkt otäcka saker, men tyvärr så passar det inte mej att flytta just nu.
Kom hem för en kort vända strax efter lunch, hann bara innanför dörren då jag hörde en smäll, tittar ut och får se bil som troligtvis kört på en annan parkerad bil, den backar och rivstartar. Ser då två kvinnor som förtvivlat tittar efter bilen och ringer på mobilen. Sedan kör mannen rakt fram istället för att svänga i en korsning, därefter rakt in i ett räcke.
Backar återigen och drar iväg på en annan gata, börjar att fundera på om inte kvinnorna larmat polisen, tycker det dröjer länge.
Sedan kommer helt plötsligt "idioten" tillbaka in på vår gata med bilen som nu både har punktering och en framvagn som släpar i backen och till slut kommer han inte längre.
Dom två kvinnorna rusar fram till bilen, sliter ut barnen som befinner sig i bilen, mannen går ur och ser påtagligt berusad ut, ja det säger jag rent ut.
Strax därefter kommer den första polisbilen!!


Den första bilden har jag "maskat" för att bespara de inblandade, även "idioten" finns i bilden, honom hade jag gärna hängt ut, tänk att bete sig på det här sättet med små barn i bilen.
Köra ihjäl sig själv kan han ju göra, men inte andra, ingen verkar ha blivit allvarligt skadad men är troligtvis chockade, tur oxå att ingen annan kom ivägen, då det alltid rör sig både mkt människor och bilar runt omkring.
Finns egentligen inget straff som är nog för alla dessa som kör bil rattonyktra!!
Känns inte så bra när jag tänker på de inblandade så här efteråt, hoppas dom får den hjälp som krävs för att komma över detta fasansfulla som både kvinnorna och barnen blev utsatta för. Tänk att som mor se sina barn försvinna i en bil med en onykter förare som inte väjer för någon eller något!
annette

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men usch!!!!

Vilken mardröm...

Kram Tott

Pumita sa...

Ja, det är tragiskt för alla inblandade. Tycker att ditt beslut att inte hänga ut någon, inte ens den som kör rattfull, var det rätta. Även om han kanske hade förtjänat det så har han familj och anhöriga som inte hade det. Det är tillräckligt tungt för dem ändå.

Photos by Storm sa...

Förstår att du blev upprörd. Det påminner om när vi blev påkörda för några år sen av en drogpåverkad förare som körde på E4:an i 150 km/h rakt in i baken på vår bil. Vi hann väja lite men vår och hans bil blev helt förstörda. Vi hade änglavakt den dagen och idioten som körde visste inte ens att han körde bil. Det tog väldigt lång tid att komma över den händelsen. Det blev rättegång och han fick 1 månads fängelse - ett hån/Lis

annette sa...

Pumita, jag tjänar ju inget på att hänga ut "idioten", vet ju inget om familjeförhållanden osv. Ett tag trodde jag det var kidnappning på gång!
Lis, förstår att det det tog lång tid att komma över en sådan olycka. Tänker lite på det körsätt som många har idag, full fart framåt ända tills dom är i "baken" på framförvarande och sedan ligger väldigt nära tills dom kan köra om.
Även idag alldeles för korta straff!!

Inger Maryissa sa...

Oj, vad läskigt....
Tur att ingen blev skadad...
Men det måste verkligen ha varit otäckt.
Fattar inte att folk sätter sig i bilen när de är berusade...för någon varningsklocka borde ju ändå ringa i dem att det kan vara farligt....tycker man....
och dessutom med barn i bilen...
det är ofattbart....
Kram

AnnaKK sa...

Men HU...! :-X

Man kan ju bara spekulera i hur många galningar, rattonyktra eller drogpåverkade man faktiskt "umgås med" ute på vägarna... Förmodligen är de fler än vad man vill tro! :-(

Nä, man ska inte hänga ut folk på bild på nätet, även om de egentligen bara förtjänar det... Men det är mer för sin egen skull, än för deras, som man ska låta bli! Vad straffet för så kallade kränkande bilder är vet jag inte, men det skulle inte alls förvåna mej om det är högre än för det brott som utförs på dina foton! 8-X

Men det var helt rätt av dej att ta fotona - man vet ju aldrig om de kan behövas som bevismaterial eller så. :-)

Jane sa...

Man känner sig ganska hjälplös när man bara kan stå bredvid och se vad som händer och inte kan ingripa på något sätt! Tur i oturen att ingen blev skadad!Innan polisen kommer känns det som en evighet ... såg en misshandel utanför huset och det enda jag kunde göra var att ringa polis och öppna fönstret och skrika åt dem att sluta - de var alldeles för många för att jag skulle ha en chans att gå emellan ...
Du gjorde iaf rätt att inte hänga ut någon!
Kram!

Della sa...

Usch, vilken dramatik! Mycket tråkigt för alla inblandade och de som råkat komma förbi. Tänk så många en sådan här sak påverkar.

Elisabeth Källblad sa...

NU fattade jag lite till!
Är trött och har inte snurrat som vanligt bland mina favvobloggar!

Fyllerstyrningar har jag fullständig nolltolerans mot!

Ha en mysig vecka!