torsdag 15 juli 2010

Visingsö

Japp, nu kör vi lite Visingsöbilder!
Vi åkte tidigt, så vi kom över till Visingsö med en färja som gick strax före åtta, och det kan jag rekommendera, för när vi åkte därifrån och genom Gränna strax efter två så var det kaos genom stan, trafiken stod stundtals helt still.
Nackdel med att vara över på Visingsö före tio är att cykeluthyrningen inte öppnar före tio om man vill hyra cyklar, och en del platser vi passerade och gärna tittat mer på öppnade inte förrän elva eller tolv.
Visingsö kan ju oxå besökas om man har mindre barn som inte klarar att cykla så långt/för stora för barnsadel, det går ju alltid att åka remmalag med häst och vagn, eller oxå tar man med bilen över på färjan.

Bilderna får tala för sig själva, underbart vacker plats att besöka. Jag som tycker mycket öppna landskap, gamla vackert slitna byggnader och vatten njöt mycket.

Väldigt fina cykelvägar, och då ön inte är så stor så finns det ju möjlighet att cykla både upp och ner, kors och tvärs över en dag utan att stressa.

Bitvis lite konstig känsla när man cyklade och såg vatten på båda sidorna om vägen.


Blev egentligen inte så mkt fotat som jag tänkt, trampade på och njöt, glömde bitvis bort att plocka fram kameran;)

Ha det gott i sommaren!

annette

9 kommentarer:

Elisabeth sa...

Underbara bilder!
Speciellt gillar jag nr tre fem och den sista! Härliga!

Skönt att kunna njuta så att man glömmer ta fram kameran! Det brukar bli så mycket gnäll på sällskapen då...
-Neeeej, inte stanna nu igen!!!
:-D

Nu öser regnet ner, det är så SKÖNT! Speciellt för betesdjuren!

Ha det gott idag!

Maria i Sennan sa...

Att se och njuta e så härligt..men så kommer tanken..ska bara ta en bild..ja sen vet man ju hur det blir..och tänk om du inte har med dej kameran..eländes elände..
Ha det..Maria

BrittMarie sa...

Det är något speciellt med att cykla på en ö. För några år sedan åkte vi till Visingsö på midsommarafton. Vi hade med bilen som vi åkte runt med, för att hinna se så mycket som möjligt. Efter en lång dag kom vi på att vi var hungriga på mat. Nu var det stängt överallt. Då kändes det som vi var på en öde ö tills färjan äntligen kom och förde oss till civiliserade trakter. Uppenbarligen överlevde vi i alla fall.
Just det, du frågade om promenerandet - det går mycket, mycket trögt just nu. Men jag har i alla fall köpt sportiga byxor och tröja ;)
Kram

Annica sa...

Åh vilka fantastiska bilder! Visingsö har en hel del att bjuda på för ögat!

Kram Annica

Ragnvi sa...

Oh...dom du ändå hann med att fota blev då alldeles underbara! Och din firre...en vättenröding eller?!
För många år sedan när Rankan hade husvagn tillbringade vi en vecka på olika ställe utmed Vätterns strand...men vi kom tyvärr aldrig till Visingsö!
Kramen!
Ragnvi

AnnaKK sa...

Mysigt! :-)

För några år sen cyklade vi på det viset på Ven (en ö i Öresund utanför Landskrona).

Idag var det riktigt svalt och skönt att komma ut på morgonkvisten. Får se vad vädret bjuder på längre fram under dagen. Spelar kanske inte så stor roll förresten, för nu har vi satt igång ett snickeriprojekt i källaren så vi knappt såg dagsljuset på hela dan igår! ;-)

Ha det fint! :-)

Inger Maryissa sa...

Fina bilder från Visingsö.
Kommer ihåg skolresor dit och till Gränna när jag växte upp.
Och ja det är en mycket vacker plats att besöka
kram

Paula sa...

Hej! Jag var på Visingsö för en massa år sen, minns att jag åkte häst och vagn på sightseeing. Sen skulle vi klättra upp i ett torn för utsikten, det gjorde vi, men jag blev yr och knäsvag och illamående, så jag fick pallra mig ner utan att ta ett enda kort, haha!

Pumita sa...

Superfina bilder! Det är underbart vackert på Visingsö så jag förstår om du tycker att du inte fick tillräckligt många bilder. Kan inte få nog jag heller. :)