lördag 8 maj 2010

Inget särskilt, bara favoritmotiv med annat objektiv! Industrilandskapet Norrköping

Kom på för ett par veckor sedan att jag inte testat det objektiv 18-200 Vr som jag köpte förra året, i Industrilandskapet här i stan.
Blev lite annorlunda mot tidigare bilder upplever jag, mera djup i bilderna plus att jag fick med mer av området i varje bild även breddmässigt, vilket i alla fall jag tycker om, inbjuder till fler promenader i det området just med det objektivet
Kan inte vara fel att vara universitetsstuderande och få tillbringa sin studietid vid vårt universitet som bl.a inryms i en del av dessa lokaler.

Här har regnet vräkt ner sedan tidig förmiddag, 4,5 plusgrader!! Men just nu verkar det ha tagit en paus, hoppas den består!!

Ha en skön lördagskväll!

annette

Uppdatering väder! Regnuppehållet varade i fem minuter, men det skall visst bli sol på måndag, skönt för alla som är lediga då ;(

13 kommentarer:

Jane sa...

Det är verkligen ett vackert område. Vad finns mer än universitetslokaler? Kontor? Skulle verkligen inte ha något emot att ha en stor, härlig ateljé i ett gammalt fabrikshus :)
Trevlig lördag!

Synnøve. sa...

Tackar så mycket för den härliga promenaden i hemtrakterna.
Norrköping är vackert. Det är sant.
Spännande objektiv det där...
Har du köpt det på den där stora butiken nere på Ingelsta? Har glömt vad den heter.... Men du vet vilken jag menar. Inte Elgiganten eller Expert utan den nyare...

Ska titta på nytt objektiv här med.

Nu ska jag ta in tvätten. Den är torr och vi har suttit i solen hela dagen. Äntligen en dag med värme.

Ha en skön lördagskväll nu.
Kramen.

annette sa...

Jane!

Det finns bl.a ett par museum, konstskola, konserthus, restaurang,fik två ytterligre lokaler för konserter, utsällningar m.m
Sedan finns det studieförbund, en del företag, men jag tycker att området är till för alla och det är alltid människor i farten där.
Det senaste huset som just nu renoveras skall invigas sista helgen i maj och är ett stort visualiseringcenter som tydligen skall bli ngt alldeles extra.
Det som är kul med detta område förutom miljön är att man renoverar bara lokaler i den takt dom behövs, så det finns forfarande en hel del som är ursprung och lite förfallna.
Tror säkert Du skulle kunna hyra lokal för en ateljé där!
annette

annette sa...

Synne!

Skickade efter det från Scandinavian Photo i Stockholm, alltså inte köpt på Media Market;)

annette

enn-08-i-exil sa...

Morrn Annette.

Det gjorde inte ont att se dina fina bilder.

Ha de bra.

Hasse A

Charlotta sa...

Har studenterna lov, eller sitter de inne och tentapluggar? Det är så vackra bilder, men nästan spökligt tomma på människor.
Annat än vid trandansen, där det kryllar av folk - och fåglar <:)
Det är en väldigt mäktig känsla att se alla tranor och några som skuttar omkring i dans. Men av någon anledning så är det alltid iskallt och halv storm när jag varit där och tittat.

Inger Maryissa sa...

Det blev jätte-fina bilder med det objektiv du testade.
Så fina och klara bilder och så bra skärpa.
och kan tänka mig det inbjuder till fler promenader och fotografering.

Här har det också varit trist väder idag, mulet och regnigt.
Hoppas att solen kommer tillbaka snart igen och att värmen kommer snart.
Kramar

annette sa...

Charlotta, medvetet val av tid en söndagsmorgon just för att kunna fota utan att få med människor som inte vill vara med;)

Della sa...

Vilka fina miljöer det är där i industrilandskapet. Bra bilder!
Vi får hoppas på lite mindre regn nu på söndagen så det är lättare att fota ute. :)

AnnaKK sa...

Hejsan!

Jag trodde att du alltid hade det objetivet på!? :-) När jag skaffade motsvarande Canon-objektiv slängde jag mer eller mindre bort 18-55:an. Fast det beror ju på att jag nästan alltid använder brännvidder över 100 mm när jag fotar... :-)

På tal om annorlunda skolmiljöer så är lokalerna som dotterns frisörutbildning ligger i före detta lokstallar, och så mycket som möjligt av det gamla har behållits. På skolgården finns både gamla tågvagnar och järnvägsräls kvar. :-)

Tack för respons på frågan om fotorelaterat innehåll på bloggen. Visst kan jag berätta vilka inställningar och så där jag använt mej av - dock kanske inte på alla foton, men de som är lite "över det vanliga" kanske... :-)

Som vädret har varit de senaste dagarna har man ju väldigt svårt att tro att det ska bli soligt och varmt imorgon - men jag hoppas ju verkligen!!! Är så-å-å trött på den här långa vintern... :-/

Ha det bra!!! :-)

Anette sa...

Välbekanta bilder även för mig numera! Tycker det är så häftigt industrilandskapet i Norrköping.
Vädret är ju inte så kul, men jag tror det vänder i morgon! Då hade jag tänkt mig en trädgårdsdag och det blir det inte om det är 5 grader och regn! Riktigt så fanatisk är jag inte..../Anette

Pumita sa...

Min favorit också! Älskar de där varma färgerna och vattnet.

Apropå jakten på Misja, läs min kommentar på det hos mig. :)

Anonym sa...

Snygga bilder!

Kram Annica