lördag 16 januari 2010

Nr 22 av 365 Vy Tema Nr 342

Japp, en vy från ett Eklandskap, kan ibland tycka att just ett sådant landskap är vackrare under vintern då man kan se alla vackra och knotiga grenar i trädkronorna.


Fy, så seg jag är idag, hade ju beställt soligt väder, men det är grått och trist, tror jag går och lägger mej en stund igen;)
Ha en skön lördag!
annette

19 kommentarer:

AnnaKK sa...

Ja, visst är det mäktiga träd, ekarna. :-)

Gråväder här också, men istället för att dra täcket över huvudet igen så tror jag att jag ska åka in till "byn" en sväng. Det finns en second hand-butik där som har öppet på lördagar, och jag fick nån idé om att där kanske finns ett och annat som man kan använda till fotoexperiment... 8-)

Fisktallriken är serverad i bloggen nu, förresten! :-)

Hoppas att molnen har lättat lite när du stiger upp igen! (Om du nu verkligen gick och la dej???).

Della sa...

Man ser många fascinerande trädformer nu, helt annat än på sommaren.
Jag hade också tänkt mig lite foto, men det här vädret var inte kul. Kanske åker och kollar bärbara datorer istället. Bara titta.

UllaMona sa...

Håller absolut med dig om att träd är väldigt vackra när man tydligt ser grenarna.

Hoppas att du känner dig mindre seg nu efter en välbehövlig sovmorgon.

Vaknade vid sjutiden och kollade termometern som visade-23, jag kröp ner under täcket igen och sov till halv nio...vi har en underbart vacker dag...soligt och fint.
Kram

Della sa...

Ang Kort: Tack för dom visa orden! Eller så kan man ha för lite på det.

Nolan sa...

Tycker mycket om din bild med silhuetterna av ekarna som sträcker sina knotiga grenar mot en vintermörka himlen. Fint ljus också!
Här är också jämntgrått och känns knappt som dagsljus. Ska precis göra som AnnaKK ta en tur ner till stan ock kolla lite saker till fotoexperiment :)

sinneskatten sa...

du brukar skriva så fint till dina bilder så om du går in hos mig får du en stafettpinne som du gör vad du vill med.
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tänk om man fick göra det. jag krypa ner i sängen igen alltså...här väntade ett stim innebandysugna killar på att tränarna skulle dyka upp så det var bara att ta sig till idrottshallen:)

Nu väntar dock lite lugn och ro vilket jag ser fram emot!

Kram och ha en härlig dag
Annica

AnnaKK sa...

Hej igen!

Ja, nu har man fått fatt i lite "skräp" (tycker nog somliga att det är iallafall...). Måste dock "snickra" lite innan det blir funktionsdugligt! ;-)

Men tanken är att jag ska kunna få några "extra armar" när jag plåtar i "mobil hemmastudio". :-) En ställning som kan hålla reflexskärmen, eller användas till att hänga upp kämpliga bakgrunder i osv... Hoppas det funkar att göra som jag har tänkt mej!

Bosse sa...

Jättehärligt foto!
Håller med att de imponerande kraftiga trädan kommer fram nu.
Syns extra bra med den ljusa snön på marken också. Annars blir ett sådant foto nästan bara mörkt.
Lite spännande med våra Eklandskap här i Norrköping. Blev en överraskning när jag väl flyttat hit.
Är något som får utforskas mer kommande år...
Ja idag var det inte så skoj väder.
Så för mig har det mest blivit lite nytt programmerande till mina webbsidor...
Du får ha en skön slapp Söndag!
Kram / Bosse

Ninni sa...

De är verkligen dekorativa mot den rosablå himlen med sina knotiga grenar. Dessutom är det fascinerande att de kan vara så oerhört gamla.
Även hos oss har det varit grådis och faktiskt kom det lite nederbörd. Bara -3!!!! Rena vårvädret. Men inte inbjöd det till fotograferande inte. Vi har rensat lite i bokhyllan i stället.Och skänkt till Röda Korsets loppis. Det känns väldigt skönt att bli av med sånt som man inte behöver längre. Men som alltid så kommer det något annat med hem istället:)
En kaksprits! Den såg så gammal och gedigen ut och kan vara bra att ha:D. Jag som bakar kakor ibland till jul...men nu kan jag ju göra spritsar av något slag om andan faller på.
Ha en skön lördagkväll!
Kram Ninni

Viola sa...

Ljuvlig bilder, ser nästan ut som eklandskapet uppe vid COOP, grå dag och slask :(..här städas det förfullt, sror baluns i morgon, ha en skön kväll, kramen

Richie's 2ts Inspires sa...

Jösses! så fint! jag älskar jag ser gryningen. Den mörka blandas med den orange och röda färger från solstrålar är jud underbar.

Jodå! trött är man. Jag fattar inte det heller. Även man gick upp nästan 11.00 så känns det det så trött i kroppen och själen.

Ja! vinter och kylan. Nu får vi tar det lugnt och dvala som alla andra djur.

kramisar til dig och familjen, goa A!

xoxo

Jane sa...

Vad jag saknar ekar när jag ser din vackra bild, här i södra Norrland får vi leta efter dem :)

UllaMona sa...

Annette, det är Lördagspromenad;-) kom upp till stugan igen efter ett kort arbetspass hemma i Vinterstaden...hoppas att du känner dig piggare, du må ju inte bli sjuk.

Kramen

louisevbg sa...

Underbara bilder du har tagit, du är verkligen duktig :)

Tezzie sa...

Håller med att träd kan vara precis lika vackra utan löv :D Fint fångat mot himlen, då man riktigt ser alla fina former i grenarna!

Ragnvi sa...

Morning vännen! Var lika grått o trist o segt här uppe också igår! Men kylan mildrades i allafall! Har idag släppt in o ut kattan några gånger o känt att nu blåser en isvind ute...suck!
Härligt maffigt foto!
Kramen!
Ragnvi

Mattias sa...

Mycket snygg bild :-)

Synnøve. sa...

Det är väldans vackert att se alla knotiga grenar mot den himlen.
Får sådan lust att gå ut och gå under träden.
Kramen Synnöve.