tisdag 19 januari 2010

Hoppar av 365!

En bild som ursprungligen var tänkt till 365 och som innan jag busade med den hade temat rusningstrafik, nu får den istället stå för hur allt snurrar på och hur jag känner mej just nu.
Jobbet kräver så enormt mkt numer, både tidsmässigt och psykiskt så jag känner att jag måste slå av på bloggandet. Är borta fem dagar i veckan ca 12 timmar varje dag och resten av dygnet måste jag se till att orka annat än att sitta vid datorn och sova.
Kommer givetvis att fortsätta fota och lägga ut bilder och följa många av Er andra när tid finns, men jag vill inte fortsätta känna krav på att producera även på fritiden, så känner jag inför 365 just nu, vill inte riskera att tappa glädjen med att fotografera.


Vi ses i bloggarna, men kanske inte lika frekvent, måste hitta ett annat tempo som gör att jag känner tillfredställelse både med jobb och livet i övrigt. Kallas nog för att ta ansvar för sitt eget liv och inte tro att det kan fortsätta snurra i en allt högre takt i all evighet, utan att det får tråkiga konsekvenser.
Kram till Er alla!
annette

15 kommentarer:

Della sa...

Ta hand om dig! Vi bloggas när du känner för det. Det är ju inte meningen att bloggandet ska bli ett krav.

Viola sa...

Bra att du drar i bromsen i tid.., men hoppas så klart att vi håller kontakten, är ju van vid dina rara hälsningar, var rädd om dig, KRAMEN

Della sa...

Glömde säga att det är en väldigt läcker bild. Jag blev väl för tagen av att du tycker du har fått tillräckligt av det här för stunden.
Det är skönt att du kommer att fortsätta peppa! Det var din peppning som fick mig att ta mig igenom de 365 förra året.
Ta det lugnt.

Synnøve. sa...

Hej Snuppa.
Jag vet precis hur det känns.
Man måste ta det lite lugnt ibland.
Försök nu och ta det med ro så kommer du igen längre fram kanske.
Kikar in för att se dina härliga bilder iallafall.
Den idag var så läcker.
Kramen Synnöve.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kanonläcker bild!

Du vet var jag finns!
Kram Annica

Paula sa...

Du är en klok kvinna, det ska vara roligt att fota och roligt att blogga! Med heltidsjobb hade jag aldrig orkat, men min jobbkarriär slutade ju redan 2004 innan jag bloggade, innan jag hade kamera, innan Facebook o alla andra sidor ens va uppfunna.
Nu är det ett trevligt sällskap eftersom mitt sociala liv är allt annat än livligt, jag varken orkar eller kan. Att umgås med familjemedlemmarna när tillfälle ges får duga för tillfället. Därför är jag så glad att du och mina andra bloggkompisar finns, ni är mycket värdefulla, och man behöver inte hålla kontakten vareviga dag!
Kram på dej och hoppas det lugnar ner sig på jobbfronten också!

enn-08-i-exil sa...

Morrn Annette.

Fin bild.
Så "bra" att du "trappar ner", det är inte kul när det blir ett "tvång".
365 är ett jobbigt projekt utan betalning, det kanske kan vara lättare om man har massor med bilder på lager, men om inte så går mycket fritiden åt till att finna motiv, inte för nöje utan för kraven till kedjan.
Den lilla fritiden du har använd den till avkoppling och annat skoj.
Ha de bra.

Hasse A

Inger Maryissa sa...

Skönt att du inte slutar att blogga,
men som du skriver det är viktigt att hitta ett tempo som gör att man känner tillfredställelse med det man har omkring sig.
Inte bra om livet blir för stressigt.
Stor Kram till dig.

BrittMarie sa...

Det var nog ett bra beslut. Jag tycker också 365 låter roligt, men det är alldeles för stort. Jag hoppas förstås få höra någon rad då och då, och även någon bild. Det är så trevligt att läsa din blogg. Men som vi sa till barnen när de bodde hemma och skulle ut och festa : Ha LAGOM roligt! dvs Skriv och fota när du känner för det.
Kram

VimleAnna sa...

Tråkigt att höra, men jag förstår ditt resonemang till hundra procent. Man ska göra det man trivs med och det som ger energi, inte bara tar. Vi ses! Kram

Bosse sa...

Det låter klokt, tycker jag.
Man har ju bara ett liv, så känns smart att själv känna efter vad man vill klämma in i det och vilka delar som verkligen gynnar livkvaliten sin i stort...
Själv hade jag aldrig orkar med "365", trots att jag inte är på ett stressigt krävande jobb!

Då får vi kanske framöver se foton som du tagit bara av ren fotoglädje samt av lust att utvecklas inom fotandet!
Vore ju förfärligt om du tappade din fotoglädje!
Jag vill kunna komma in här ibland och får njuta av foton från dig, tagna för att du har lust och när du själv känt för det.
Ta väl hand om dig, och fram för den rena fotoglädjen.
Kramar / Bosse

AnnaKK sa...

Hej på dej!

Har full förståelse för ditt beslut. Hoppas du hittar en bra balans mellan jobb och fritid, och att fotandet och bloggandet aldrig blir ett tvång utan förblir en rolig, givande, kreativ, stimulerande och utvecklande hobby! :-)

Kramar!!!

Ninni sa...

Vad klokt Anette! För det ska ju inte kännas jobbigt och krävande, utan vara bara lustfyllt, att fotografera och blogga.
Stackare vilka arbetsdagar du har! Jobbar du alltid i Linköping numera? Är man borta så länge varje dag så blir det inte mycket fritid över.
Jag är nöjd med mitt beslut att avstå i år även om jag var snubblande nära att hoppa på 365-utmaningen igen. Men jag hinner inte, det inser jag nu.
Nu kan jag bara göra det som faller mig in med kameran och det njuter jag av. Men visst skulle jag önska mig lite mera ledig tid...:)
Några spritsar har ännu inte blivit bakade...men nu ska jag leta upp ett recept iaf. Så kanske till helgen då.
Vilken läcker bild det blev! Jag tycker så mycket om färgtonen.
Ha det gott!
Kram Ninni

Tezzie sa...

Förstår helt klart ditt beslut...sköt om dej, och så får man se fram emot de bilder du tar från självaste glädjen att 'fota och leka'!
O snygg bild, btw...det vill jag testa i photoshop då jag får en passligt bra bild!!

Wannabe sa...

Nämen , nu blev jag lite förvånad. Tyckte jag var inne för inte så länge sedan och då såg jag inte detta inlägg. Vad tråkigt att det känns som att allt är för mycket just nu, men då är det smart att dra ner på lite saker. Jag har själv gjort ltie omprioriteringar nyligen och plötsligt känns det lite tomt eftersom ett par "måsten" har försvunnit. Tomt, men otroligt skönt! Jag fortsätter ha dig länkad om det är okej, så att jag kan titta in när det uppdateras :-)

Kram!