onsdag 16 december 2009

Vissa blev verkligen akterseglade!!

Kom på sent igår på att jag varit klok nog att ta semester även idag, så här sitter jag och tittar på bilder i snöstormen medans tvättmaskinen går för fullt.
Om någon förväntar sig sol och badbilder blir Ni besvikna, vädret var underbart under veckan men att ligga på en strand är inte riktigt det jag vill göra på en semester, och Teneriffa inbjuder till så mkt annat.
Mitt återkommande krånglade knä gjorde att jag inte var med på Masca och vandrade, däremot var jag ute på båttur där vi oxå skulle plocka upp personer som åkt buss till Masca och sedan tänkt sig att åka båt tillbaks efter vandringen.
Det gick bra till att börja med, vi tog ombord några personer, men efter att mannen som är på väg ombord på bilden, så blåste det upp rejält.Här har båten lagt ut en bit utanför piren efter att vi varit nära att själva hamna uppe bland dom som väntade.

Hoppet tändes igen, vi var framme och fick ett par personer till ombord.

Sedan satte det verkligen fart att blåsa, vi låg och guppade i vågorna ett stund, dom som väntade på piren blev som synes överspolade med vatten ganska så rejält.
Efter det sista försöket där mitt resesällskap kommit ombord så började vi fundera på hur det skulle gå med övriga, vi behövde inte fundera så mkt längre för helt plötsligt så vänder skepparen på båten och drar iväg mot hamnen.
Klockan var då lite drygt fem och och vi visste att solen börjar gå ner vid sextiden och då undrade vi hur dom som var kvar skulle komma hem.
Vi försökte på olika språk få svar av skepparen, men han bara viftade med händerna och pratade i telefon, då det här inte var någon arrangerad tur så fanns ingen reseledare att fråga, så vi vet fortfarande inte om dom blev hämtade senare eller om dom fick gå upp till Masca igen för att ta buss tillbaks. (Åtta kilometer tuff vandring uppåt)

Något säger mej att jag skall vara glad över att jag inte vandrade, för jag hade säkert blivit kvar eller hoppat i vattnet istället för i båten;)
Ha det så gott !
Kram //annette

13 kommentarer:

Anette sa...

Jösses, vilken dramatik! Vad härligt med en liten vintersemester. Vi var på Teneriffa på bröllopsresa. En fin ö, med så mycket mer än bara stränder och hålligång. Var i Norrköping en sväng i lördags och hämtade hem studenten på jullov. Han har bytt lägenhet och bor numera på Eknäsgatan. Lite skillnad att få ett egen "kök".
Ha det så gott och kram. / Anette

UllaMona sa...

Vilka vågor eller heter det bränningar...jag som är så vattenrädd (inte under duschen) skulle aldrig i livet våga mig på en båtresa, minsta dramatik och jag skulle hoppa i sjön...och drunkna direkt eftersom jag är en väldigt dålig simmare :-(

Jag längtar så til Gran Canaria, snart börjar jag nedräkningen.
Kramen

Nässelblom och choklad sa...

Oj, vilka vågor. Stackars dem som blev kvar, fast hur var er hemresa bland vågorna? Häftigt att du fick med händelseförloppet på bild. Verkar trots allt som om du haft en härlig semester. Vad skönt att få vara ute i lättare kläder och att se ljuset. Ha det nu bra med återanpassningen till det kyligare vädret.

AnnaKK sa...

Hejsan!

Skoj att höra av dej igen, och det passar mej alldeles utmärkt att slippa se foton från stranden! :-D Eller jag menar förstås, att jag precis som du föredrar att göra annat än sola och bada när det är semester. :-)

Härliga foton, men jisses vilka vågor!

Kan tänka mej att det var lite chockartat att komma hem till detta vinterväder, ja! Det är ju knappt att en annan fattar riktigt vad som har hänt! ;-) Det har ju känts som oktober typ hela hösten, men så bara lixom smällde det till och det blev riktigt vinter på en gång! :-D Men snön kom även julstämningen, förresten, så bara det vita får ligga kvar så kommer det nog att bli en toppenfin jul i år! :-)

Inger sa...

Välkommen hemm, jo visst är det fint på teneriffa..vi var oxå iväg till Masca,,,men vi hyrde bil..
Men ditt äventyr såg verkligen spännande ut...och läskigt..
Skönt att du är hemma välbehållen..

Vi var över till La Gomera en liten ö utanför...¨oxå, såå fint..
Det finns mycket fint att se där... Måste nog åka en gång till den är 10 år sedan...
Kramkramen..

BrittMarie sa...

Intressant att få se hur det ser ut nere vid vattnet, där båten lade till. För ett år sedan var jag i byn Masca. Vi hade hyrt en bil, och jag är glad att inte jag behövde köra på serpentinvägarna. Vi såg stigen där man kunde vandra ned mot vattnet - antagligen till det ställe där du fotograferade. Vad bra att du höll dig i båten!
Kram

Inger Maryissa sa...

Fina bilder !
Jo, håller med om att när man reser till ett annat land man vill inte bara ligga på stranden utan också se sig omkring.

Men vad trist att ditt knä krånglade så du inte kunde vara med på vandringen på Masca.
Och oj...vilket äventyr ni fick med båten där p.g.a att det blåste upp ordentligt
och det blev problem att plocka upp de som vandrat.
Så du hade nog tur ändå att du inte vandrade
Kram

Anonym sa...

Hejsan hoppsan! Själv ska jag ligga en hel del på stranden, blötdjur som jag är:) Men fota och rasta barnen lär det ju oxå bli förstås! Nu är det bara några dagar kvar och jag håller på och packar.

Kram Tott

Della sa...

Vilket äventyr, och kul att du fångade det på bild.
Stackars dom som blev kvar... Dom kanske står där än.

Ninni sa...

Så dramatiskt det blev. Undrar just hur det gick för dem som blev kvar...Stackare.
Snön fortsätter falla hos oss. Nu räcker det tycker jag. Kallt är det dessutom. Men det verkar ju bli en vit jul över hela landet och det är väl fint.
Må så gott!
Kram Ninni

Synnøve. sa...

Jisses vad dramatiskt.
Att hamna bland klipporna så där är inget önskeläge precis. Tur du kom med båten iallfall.

Nu ska jag ut i kylan. Här är det 15 minus idag. Brr...
Sköt om dig min vän.
kram Synnöve.

Gärdsmygen sa...

Vilket äventyr!! Ser ändå skönt ut med sommarbilder. Här är ju så kallt. Brrr!

vivan sa...

Oh, vad glad jag är att du , satt i båten!!!

Vilka härliga foton på vågorna som sköljer över dem som står på stranden!!
Kramen!