onsdag 29 juli 2009

198 av 365 På mitt bord

Tema nr 206 av 365 är på mitt bord, fick häromdagen för mej att jag skulle städa ur ett skåp där det väl mest skall finnas kryddor, och det finns det i massor eftersom jag är road av att expremitera när det gäller matlagning. Men när jag hade plockat ut allt så blev det en enorm hög på köksbordet av diverse andra påsar med varierande innehåll, kan själv inte förstå varför jag köper sådant jämt och ständigt och nästan aldrig använder, och jag behöver ju definitivt inte ha kanske två-tre av varje sort;)
Hur är Ni när det gäller sådant här, har Ni stenkoll på vad Ni har hemma och handlar därefter eller gör Ni som jag, köper ifall om!
Fler 365;are finner Ni hos AKSON

Det blir nu under semestern lite sporadiska besök här på bloggen, men ibland så tittar jag in!
Till "Tott" vill jag bara säga att jag trodde inte Du skulle hinna märka något om jag bara rymde två dagar plus en natt;)
Ha det så bra!
Kram //annette

13 kommentarer:

UllaMona sa...

Jag gör veckomatsedel och skriver på en lapp vad som behöver köpas efterom jag kollat vad som finns i skafferiet...det låter väldigt ordentligt;-) eftersom jag jobbar och det är S som är hemma och därmed handlar så måste vi göra så...oftast är det jag som lagar maten.

Ha en fortsatt skön semester,jag har 4 dagar kvar.
Kramen

Gärdsmygen sa...

Jag har iallafall aldrig hemma det jag behöver......
Läckert foto! Så bra att du haft inspiration att städa i köket. Jag har stort behov just nu av att städa i skåp och lådor i köket men inspirationen har inte infunnit sej...jag vet jag kanske måste göra det även om inte inspirationen finns.

Ulrica sa...

Hahaha... jag gör som du och sedan får jag rensa. Det är galet att jag aldrig lär mig.

Tack för dina fina kommentarer, jag blir så glad:)

Carina sa...

Städar i skåp och frostar av frysen gör jag när allt är uppätet,lättare då.

BrittMarie sa...

Där fick du lite att "bita i"! Torrvaror håller sig ju länge i alla fall. Själv fick jag slänga ketchup som datumet gått ut för ett halvår sedan. Då har man nog börjat bli gammal ;)

Dahlarnas Fotoblogg sa...

Vi har nog lite av varje. Rensade ut häromdagen jag med & det fanns definitivt saker jag inte visste om... ;-) Kram!

Ninni sa...

Jag är nog lite som du...köper hem utifall att.
Men ibland, ofta på hösten får jag för att vara ordentlig och planera...Då gör vi veckomatsedel och handlar hem. Det brukar hålla i sig max ett par veckor sen blir det lite hipp som happ igen. Nu när vi är bara två vuxna blir det ännu sämre:)
Så visst får vi rensa med jämna mellanrum...
Kul tolkning av temat!
ha en fortsatt skön semester!
Kram Ninni

AnnaKK sa...

Påminner mej om att jag aldrig kunde gå på marknad förr utan att köpa en massa kryddor. Som sedan inte alls användes i den utsträckning jag hade tänkt mej - så lagret fylldes efter hand på och blev med tiden ganska stort. :-)

Så hände det sej en gång att en bekant höll på att baka (eller vad det var) och upptäckte att en krydda saknades. Hon chansade på att ringa mej och fråga om jag hade den, eftersom det gick snabbare att hämta hos mej än att åka och köpa i affären.

- Visst har jag det - kom och hämta bara! svarade jag glatt. Och min bekant kom, och fick en kryddpåse där bäst före-datumet hade gått ut för MÅNGA ÅR sedan...! X-(

Efter det rensade jag ut ordentligt i kryddskåpet! ;-) Och jag har t o m slutat handla kryddor på marknader... :-)

MOONLOVER´S sa...

Hejsan=)
oppas allt e fint, här e det bara bra. Tänkte blogga men glömde kabeln i stugan så jag ska fixa den under kvällen=) kram så länge

Inger Maryissa sa...

Det har hänt samma hos mig.
När jag varit och handlat jag har hittat både det ena och det andra som jag tänkt kunde vara gott och som jag kunde göra något med.
Men sedan när jag städat så har t.ex. datumet gått ut på flera små paket och påsar.
Så det var bara att kasta.
Så nu skriver jag upp det jag ska handla och försöker hålla mig till det ;-)
Kram

Anonym sa...

Hehe. Jag märker ALLT jag:)

Kram Tott

Anna sa...

Jag köper det ja behöver till den matlagning jag planerat. Men det blir ju alltid över och då försöker jag använda upp det. Behöver mycket sällan rensa i mina skåp, det görs automatiskt när vi lagar mat.

Paula sa...

Hihi, sådär ser det ut hos mig också! Jag samlar alla små krydd- och marinadpåsar i en ask som står i skafferiet, förutom alla kryddburkar då som tar upp hela kryddhyllan, en extra kryddhylla och en hylla i ett skåp....