tisdag 2 juni 2009

Nr 150 av 365 Sommar Tema Nr 307

Tema nr 307 är Sommar, och för mej med betoning på Svensk Sommar, var inget "normalt" flickebarn som liten, lekte egentligen aldrig med leksaker och definitivt aldrig inne, hittade alltid något ute som var mer passande för mej, på somrarna hade jag en bondgård i närheten, så på mornarna låg jag och väntade ut att mina föräldrar skulle åka till sina jobb, så fort dom stängt dörren var jag uppe på sekunden och tog min lilla cykel och drog till bonden Ingemar och hans kor och grisar, sedan var jag med på gården hela dagarna ända till jag blev tvingad att komma hem, det var inte populärt att jag var där, för även om jag var liten så gjorde jag en del nytta med att mocka osv. Mina föräldrar tyckte jag utnyttjades, tycker jag fortfarande inte, var mina lyckligaste månader på året, tror den tiden betytt och betyder mycket för vem jag är idag, så därför blir det här mina val av bilder till sommar.

Lite lågt i tak idag på eftermiddagen, men bilden ovan är ett exempel på vad jag känner är lite "bleka" toner i färgen, men vi pratade med en konstnär idag som sa att det var så att ljuset är annorlunda på Öland, just därför så många av oss är här och målar som han sa, och när vi tittade på lite landskapsmotiv så stämmer det här ljuset ganska så bra, och då gör jag inte så mkt justeringar och kanske förvanskar sanningen på den här typen av bilder.

Visst är en "koblaja" i en sommarhage Svensk Sommar;)

Fler 365are finns hos AKSON

Lite regn ikväll, gör inte så mkt bara det inte blir regn hela dagen imorgon, nu väntar Thaimat och ett glas rött....

Ha det så gott!

Kram //annette

10 kommentarer:

vivan sa...

Sommar sommar sommar, det är dans i folkets park, dök upp i mitt huvud när jag såg bilderna på kossan och hennes "koblajja"!
Ser på dina foton att du har det härligt på Öland, så njut nu i fulla drag med kameran i högsta hugg vännen!Kramen!

UllaMona sa...

Du har verkligen fångat sommaren med dina bilder.
Njut av thai och det röda.
Kram

huga sa...

UH vilken blajja!! ;)


Låter sagolikt med thaimat och ett glas rött!! NJUT!!
Kram

Ulrica sa...

Låter som du hade det fantastiskt på sommaren där på bondgården. Jag var en stadsunge.... men inne det fanns inte på kartan. Man kunde göra mycket i de småstäder jag bodde i som barn.... Där minsta dunge blev en spännande stor skog:)

Fia sa...

Wow, så läckra och svenska bilder!

Maria sa...

Vilka underbara sommarbilder,gillar kossan där den står och betar,kossor är så söta tycker jag!Konstigt egentligen att jag tycker så nu när jag är vuxen för när jag var barn så var jag rädd för kossor..min pappa bar mig på sina axlar igenom kohagarna när dom skulle på fiskefänge.

Bilden med koblajan väcker sommarminnen hos mig..råkade trampa i en färsk koblaja när jag var barn och det var inte kul,hihi

Vilka underbara somrar du hade som barn,tänk att du fick tillbringa somrarna på en bondgård med alla djur låter som en dröm och visst präglas man av barndomen hur man växte upp.

Kram Maria

Ninni sa...

De här bilderna hade ju passat förträffligt bra in på Svensktemat!
Rapsfält och kor är ju så svenskt och somrigt så det nästan värker i hjärtat.
Vilka fina sommarminnen du har från din barndom. Jag är ju uppväxt i en liten kuststad och vi hade sommarställe alldeles bredvid ett litet jordbruk. Sonen i huset var i min ålder så vi lekte tillsammans men vi fick bara hjälpa till med höskörden. På den tiden hässjade man höet.
I ladugården fick vi bara titta på korna och hästen. De hade mjölkkrukan på kylning i en liten bäck och dit gick vi och köpte mjölk. Visst var det en upplevelse!
Hoppas det inte regnar på dig idag!
Kram Ninni

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Nu har jag spanat in alla inlägg som jag missat (fasiken Annette du bloggar ju på som vanligt fast du har semester, själv är jag trött och sliten. Idag faktiskt hemma från jobbet- sjuk) och av alla bilder blev kossan min absoluta favorit. Finns det något vackrare när man är ute och åker bil och ser blå himmel grönt gräs blått hav eller gula fält. Naturen riktigt lyser av vackra färger. Din bild är bara så härlig med den söta kon och det vackra runtom.

Kraaaaam

Paula sa...

Men oj, precis så var barndomens somrar för mig också, Vi bodde i en trist nybyggd förort, men en gammal bondgård fanns kvar i området. Där var jag o klappade kossorna, reda på hästarna varenda dag. Köpte mjölk gjorde jag också, mamma tyckte inte om att jag luktade lagård varenda kväll, hihi

Vita Stunder sa...

Härligt!

Extra plus för koblajjan ;)

Det är sommar det!
Hoppas ni har finare väder än här.
Ösregn och lätt storm..

Kramar Anna