måndag 4 maj 2009

Nr 121 av 365 Vägkorsning

Fortsättning från förra inlägget där jag hade fotograferat av ett gammalt foto, och här kommer den bild jag tog exakt samma veckodag och klockslag men ca 55 år senare, kunde pga parkerade bilar inte få precis exakt samma vinkel, men man ser ändå att gatumiljön är detsamma, klockan som fanns i den tidigare bilden är tyvärr borta, tycker den såg snygg ut, vad som skiljer också är ju bilmodeller och antal bilar, på den förra bilden var det mkt människor som promenerade, i min bild endast ett fåtal som knappt syns till vänster, skillnaden är oxå att på min bild är det vår och på den andra vinter, numer går det ingen spåvagn här vilket det gjorde förr, lite kul tycker jag att trots den rivningshysteri som härjade i våra städer på 70-talet så finns det en hel del gammal och genuin miljö kvar.
Tema nr 160 Vägkorsning

Önskar alla en bra fortsättning på veckan, våren kanske stannar upp lite nu när det är lite svalare väder, gör ingenting tycker jag, suger gärna länge på den karamellen.

Fler 365 :are finns hos AKSON

Kram //annette

8 kommentarer:

Vita Stunder sa...

Snyggt! :)

Det var väl tusan att det skulle vara BILAR i vägen!! *ler*
Du skulle ha dirigerat bort dem och hyrt in människor och ställt upp enligt förlagan! ;)

Skönt att det finns viss del av det gamla kvar. Det känns befriande.
När jag ser på det gamla fotot är miljön så mycket vackrare på något sätt och jag undrar hur det skulle varit att leva då
-'paus-knapp-madam' har talat!

Jag är fascinerad av 1800-talet och har en dröm att med varsam hand restaurera ett sådant hus/torp eller gård..
Det ger mig frid med gamla ting.
Jag skulle kunna skriva en AVHANDLING om det! ;)

Kraam och bra jobbat!!
Anna

AnnaKK sa...

Vilken kul idé! Och roligt med gamla foton/vykort på sin hemstad. :-)

Vad vyerna ändrar sej på ett antal decennier - men inte riktigt allt, som väl är!

Jodå! Ungarna hade klarat helgen utmärkt utan oss. :-) Dottern var bekväm och flyttade hem till sin pojkvän, och sonen var en natt hos en kompis och en natt här hemma. Men han hade full koll på allt; lagade mat till sej, matade kaninen, hade tagit in tidingen från postlådan, eldat i kaminen och till och med tvättat sina kläder. Det får man vara rätt nöjd med, eller hur!? ;-)

UllaMona sa...

Så häftigt med två bilder...lika men ändock så olika.
Vilken underbar fantasi Du har.

I kväll är jag trött...saker och ting börjar komma ifatt och man är ju inte purung längre;-)
Kram

MOONLOVER´S sa...

go kväll
allt väl med dig? här e det toppen, man lever på lyckan ännu=) kjam

Gärdsmygen sa...

Vilken kul idé!! Likt men olikt.

@nemonen sa...

Härlig bild. Tack för kommentar hos mig. Jodå det är en gedigen snickarbänk. Den finns i vårt snickeri som är från 1923 så visst har det gjorts mycket fint vid den

Ninni sa...

Visst är det fint att man bevarar de gamla husen och miljön. Bra gjort att få till nästan samma vinkel.Har man moderniserat Konsumhuset? Det var mycket snyggare på den gamla bilden.
Till och med bilarna var snyggare förr...är man en bakåtsträvare som tycker så:D
Hoppas också att sommarvärmen hejdar sig ett tag...då har vi kanske chansen att få uppleva någon blomning i mitten av juni när vi kommer till Sverige.
Må så gott!
Kram Ninni

Ulrica sa...

Vad läckert och vilken bra idé. Det blev ju väldigt tydligt hur saker förändras men att det ändå finns det kvar som minner om förr.