fredag 27 mars 2009

Nr 79 av 365 Ekonomi

Tema nr 252 av 365 är ekonomi, gick då till min data och klickade in mej till min bank, för jag har känslan av att hela min ekonomi finns där på dataskärmen allt som oftast. Har numer inte så stor koll på när räkningar och dylikt kommer för det mesta går på e-giro eller autogiro, tillhör vad det gäller ekonomi en person som inte har stora lån eller andra skulder, ett fast arbete som innebär en insättning i månaden på banken, så jag behöver inte fundera så mkt på detta med ekonomi i vardagslag.Visst skulle jag vilja tjäna mer pengar på mitt arbete, men har man valt att arbeta med människor så värderas det inte speciellt högt, att arbeta med datorer t.ex värderas högre, men jag klarar mej och det är huvudsaken.
Mer om 365 finns hos Akson.
Idag slutade jag tidigt och hade tänkt ut lite olika saker att göra beroende på väder, önskedrömmen var ett klarblå himmel, sol och ganska skönt fotoväder, två var lite halvskapligt väder och då tvätta fönster, båda dessa planer sprack direkt för här fullkomligt vräker det ner regnblandad snö.
Då kom jag på att jag skulle på stan och förstöra pengar, första affären gick bra hade kontanter till det inköpet, sedan sprack det totalt för i affär nr två skulle jag betala med kortet, då det slog slint, kom inte ihåg koden!!
Bara att skämmas och gå ett varv för att rensa hjärnan, lyckades inte, så det var bara att åka hem, ekonomin blev ju inte drabbad då förstås, men sjutton så tråkigt när jag var shoppingsugen, koden har jag hittat och jag förstår inte var jag fick den kod ifrån som jag försökte med på stan.

Men nu skall här lagas lite god icke nyttig och inte ekonomisk mat, drickas ett glas rött och njutas av en skön fredagskväll!

Önskar alla en trevlig kväll!

Kram //annette

6 kommentarer:

UllaMona sa...

Hej Annette

Ja Du detta med koder och kort är inte det lättaste, jag försökte ta ut pengar med mitt statoil bensinkort och bankomaten började fråga vilket språk jag skulle välja, jag stod där som en fågelholk i ansiktet och begrep ingenting.

Jag tillhör också den skaran som jobbar med människor och har en lön som kan liknas vid ett litet månadsbidrag...
i morgonkväll blir det god mat och dryck...i kväll jobbar jag ;-)

Trevlig Helg önskar jag Dig.
Kram

Bosse sa...

Oj då här går det undan i temat!
Ja inte blev vädret så stimulerande idag, men gick ju att dra tvätten fram och tillbaks genom...

Men lovas ju fint vårväder nästa vecka!!!

Du får njuta av din onyttiga, oekonomiska mat ikväll då ;)

Önskar dig en skön helg!
Kram / Bosse

Bia sa...

Vilken temablogg du fått! :)
Jag fick gå hem och lämna varorna kvar på Hemköp för några månader sedan. Kom inte ihåg koden...och hade inga kontanter...såååå pinsamt!!

Trevlig helg på dig!
Kram/Bia

Ulrica sa...

Ja, dessa förbaskade koder:) Men som sagt ekonomin blev inte lidande... inte idag i alla fall:)

vivan sa...

Kanonfönster...det som speglas igenom...vad är det för hus?
Det är speglingen som är det fina i kråksången!
Synd på shoppingturen!
Nu till kneget...det snöar och är -1 grad...kramen!

Paula sa...

Hej! Ja 2 dm nysnö var förra veckans skörd! Inget läge för varken uteaktiviteter eller fotografering..
Jag har ju också en fast inkomst, omän liten, varje månad. Värre då med maken som är egenföretagare. Mina pengar går åt till räkningarna o så plockar vi till löpande utgifter från hans konto. Inga större utsvävningar tillåts, men vi är så vana att man inte tänker så mycket på det. Vi har ju i övrigt ett bra och harmoniskt liv, trivs med varandra och har det bra, så varför klaga?
Hoppas nu att nästa vecka ger lite mer vårkänsla
Kramen
Förresten, vi anade inte att köldknäppen skulle komma när vi trimmade Loppan. Hon ligger o gonar i soffan i morgonsolen på mornarna så nog är hon allt lite frusen. Men snart är det ju sommar!